Door de komst van de nieuwe Conference League is ook de opzet van de Champions- & Europa League veranderd. Voor de nummers 3 van deze toernooien wacht na de groepsfase nu eerst een tussenronde. In dit artikel leggen we uit hoe dit precies in zijn werk gaat.

Nummer 3 CL tegen nummer 2 EL

Waar de nummers 3 uit de Champions League de vorige jaren nog instroomden in de zestiende finale van de EL, nemen deze acht nummers 3 het nu in de tussenronde eerst op tegen de nummers 2 van uit de Europa League. De winnaars stromen vervolgens door in de achtste finale met de groepswinnaars van de Europa League. De tussenronde vervangt dus eigenlijk de zestiende finale, waarbij de groepswinnaars een ronde overslaan.

GroepCL #3EL #2
A🇩🇪 RB Leipzigschotland-cl Glasgow Rangers
B🇵🇹 FC Porto🇪🇸 Real Sociedad
C🇩🇪 Borussia Dortmund🇮🇹 Napoli
D🇲🇩 FC Sheriff Tiraspol🇬🇷 Olympiakos
E🇪🇸 FC Barcelona🇮🇹 Lazio Roma
F🇮🇹 Atalanta🇵🇹 SC Braga
G🇪🇸 Sevilla🇪🇸 Real Betis
H🇷🇺 Zenit Sint-Petersburg🇭🇷 Dinamo Zagreb

De loting voor deze CL-EL tussenronde vindt plaats op maandag 13 december. Clubs uit hetzelfde land kunnen elkaar, net zoals in de latere achtste finale, niet loten. De wedstrijden worden afgewerkt op donderdag 17 februari (heen) en donderdag 24 februari (return).

Nummer 3 EL tegen nummer 2 ECL

Waar de nummers 3 uit de Europa League de voorgaande jaren nog uitgeschakeld waren is er nu een vangnet! Als nummer 3 van de EL kun je namelijk doorgaan in de Conference League. Via hetzelfde principe als hierboven uitgelegd wordt er een tussenronde gespeeld tussen de nummers 3 uit de EL en de nummers 2 uit de Conference League.

GroepEL #3ECL #2
A🇨🇿 Sparta Praag🇮🇱 Maccabi Tel Aviv FC
B🇳🇱 PSV🇷🇸 Partizan
Cengeland-cl Leicester City🇳🇴 FK Bodø/Glimt
D🇹🇷 Fenerbahce🇩🇰 Randers FC
E🇫🇷 Olympique Marseille🇨🇿 Slavia Praag
F🇩🇰 FC Midtjylland🇬🇷 PAOK
G schotland-cl Celtic🇳🇱 Vitesse / engeland-clTottenham Hotspur
H🇦🇹 Rapid Wien🇦🇿 Qarabag

Zodra er plekken bekend zijn vullen we bovenstaand schema in. De loting voor deze tussenronde vindt ook op 13 december plaats. Ook de wedstrijden van deze tussenronde worden op donderdag 17 en 24 februari 2022 gespeeld.