Een trieste week voor het Nederlands voetbal in Europa: we zijn uitgeschakeld.. Dit wordt dus geen leuke nabeschouwing om te lezen maar we moeten de harde realiteit onder ogen zien. Wat is de schade? Dat lees je in dit artikel.

Geen clubs meer over

Met de uitschakeling van PSV (tegen Borussia Dortmund) en Ajax (Aston Villa) deze week heeft Nederland geen clubs meer over in Europa die coëfficiëntpunten kunnen scoren. Het is nu vooral hopen dat Frankrijk, met drie clubs nog actief, en Portugal, met alleen Benfica nog in het toernooi, niet te veel punten scoren in het resterende programma. Eerst een terugblik op deze week:

# LandPunten (deze week)Verschil
🇫🇷 Frankrijk65.331 (+0.333)+4.031
🇳🇱 Nederland61.300 (+0.000)
🇵🇹 Portugal55.982 (+0.500)-5.318
Volledige ranglijst

Welke clubs waren hier verantwoordelijk voor?

Club 🇫🇷PuntenBonus
Olympique Marseille0.000+0.167
Lille+0.167
Club 🇳🇱
PSV+0.000
Ajax+0.000
Club 🇵🇹
FC Porto+0.000
Sporting+0.000
Benfica+0.333+0.167

Loting Franse en Portugese clubs

Er is al geloot voor de kwartfinale van de Champions-, Europa- en Conference League. Tegen wie spelen de vier overgebleven clubs uit Frankrijk en Portugal?

ToernooiWedstrijd
CL🇫🇷 PSG – 🇪🇸 Barcelona
EL🇵🇹 Benfica – 🇫🇷 Olympique Marseille
ECLengeland-cl Aston Villa – 🇫🇷 Lille

Op het eerste oog hebben zowel PSG als Lille een pittige tegenstander getroffen. Concurrenten Benfica en Marseille gaan samen uitmaken wie er doorgaat naar de halve finale. Wie er ook als winnaar uit de strijd komt: in de volgende ronde staat een affiche tegen Liverpool / Atalanta op het programma. Onze verwachting is dat Frankrijk en Portugal daarom niet heel verder uit- & inlopen op Nederland.

Desondanks is dit Europese seizoen qua coëfficiëntpunten redelijk teleurstellend te noemen voor Nederland. We blijven dus steken op 10.000 punten terwijl dit vorige seizoen 13.000 en 19.200 was (zie ranglijst). Nederland heeft nog vijf jaar last van dit jaar.

Komende weken blijven we de resultaten van de Franse en Portugese clubs in de gaten houden en natuurlijk de ranglijst bijwerken!

Author

Als coëfficiënten nerd reken ik na Europese speelrondes gelijk uit hoeveel Nederland is in- of uitgelopen. Ik probeer deze cijfers zo goed mogelijk te vertalen in blogs.

Write A Comment