Eindelijk: het is Europese voetbal is weer begonnen! Dinsdag en woensdag werd er afgetrapt in de Champions League en donderdag volgden de tussenrondes in de Europa- en Conference League. Er kwamen genoeg clubs uit Frankrijk, Portugal en Nederland in actie. Benieuwd naar gevolgen van de uitslagen deze week en alle punten? Lees dan snel verder.

Plek 6 vasthouden

Wie ons een beetje volgt (op X en sinds kort ook weer op Instagram) weet dat we altijd erg positief ingesteld zijn. Plaats 5 op de coëfficiëntenranglijst leek dit seizoen een haalbare kaart. Maar inmiddels moeten we toch constateren dat plek 6 (en de voorsprong op Portugal uitbouwen) prima is. De huidige stand van zaken (incl. punten deze speelweek):

#5 🇫🇷 Frankrijk62.831 (+0.667)
#6 🇳🇱 Nederland60.300 (+0.400)
#7 🇵🇹 Portugal53.816 (+0.667)

Hoe zijn deze punten precies tot stand gekomen?

Club 🇫🇷Punten
PSG0.333
Olympique Marseille0.167
Stade Rennes0.000
RC Lens0.167
Toulouse0.000
Club 🇳🇱Punten
Feyenoord0.200
Ajax0.200
Club 🇵🇹Punten
Sporting CP0.333
SC Braga0.000
Benfica0.333

Hoewel het met twee gelijke spelen geen super week was voor Nederland, staan we op een recordaantal coëfficiëntpunten! Nog nooit werden er in totaal meer dan 60.000 punten behaald, en er zijn nog steeds drie clubs actief.

Als we verder inzoomen op de uitslagen deze speelweek zou het zomaar kunnen dat er volgende week vier Franse clubs minder actief zijn. Marseille, Rennes, Lens en Toulouse wisten namelijk allen niet te winnen in de tussenronde. Maar dan nog moet Nederland meer dan 2.5 punt (62.831 – 60.300) goedmaken. Over Portugal hoeven we ons voorlopig geen zorgen te maken met een voorsprong van 6.484 punten.

Volgende week beter beeld

We kijken nu al uit naar volgende week. Dan zal er namelijk veel meer duidelijkheid ontstaan op de ranglijst. Hoeveel clubs houdt Frankrijk over, overleven Ajax en Feyenoord de tussenronde en welke uitgangspositie verschaft PSV zich? Daarover meer in de voorbeschouwing van dinsdag!

Author

Als coëfficiënten nerd reken ik na Europese speelrondes gelijk uit hoeveel Nederland is in- of uitgelopen. Ik probeer deze cijfers zo goed mogelijk te vertalen in blogs.

2 Comments

Write A Comment