Gisteren plaatsten Bayern München en Paris Saint-Germain zich als eerste clubs voor de kwartfinales van de Champions League. Logischerwijs werden Lazio Roma en Real Sociedad dus uitgeschakeld. Frankrijk liep zodoende 0.500 (0.333 voor winst + 0.167 bonuspunt voor bereiken kwartfinale) coëfficiëntenpunt uit op Nederland. Hun voorsprong bedraagt nu 3.231 punt, terwijl wij nog ‘maar’ 6.200 punt kunnen behalen. Ter verduidelijking, zelfs wanneer Ajax de Conference League wint en al haar wedstrijden wint dan nog gaan we niet voorbij aan Frankrijk. Daarnaast zag Italië haar eerste club uitgeschakeld worden waardoor geen enkel land meer compleet is.

Vanavond lijkt er weinig spanning in de Champions League. Zowel Real Madrid als Manchester City verdedigt in eigen huis een voorsprong. Madrid tegen RB Leipzig en Manchester ontvangt FC Kopenhagen. Eerder op de avond wordt er echter al in onze coëfficiëntenregio gevoetbald. Sporting Portugal komt vanaf 18.45 uur namelijk al in actie in de Europa League.

#7 🇵🇹 Portugal 55.149

De Portugese achterstand op Nederland bedraagt bijna 6.000 coëfficiëntenpunt en dus lijkt het erop dat Portugal voor het 2e jaar op rij buiten de Top6 valt. Wanneer 1 van de 3 nog actieve clubs namelijk volgende week wordt uitgeschakeld. kunnen zij niet voldoende punten meer verzamelen. Feit is wel dat zowel Sporting als Benfica prima geloot heeft in de Europa League en dat Porto een 0-1 voorsprong verdedigt tegen Arsenal.

Sporting Portugal neemt het vanavond al thuis op tegen Atalanta. Beide clubs troffen elkaar al 2 keer eerder dit seizoen in de groepsfase van de EL. In Portugal won Atalanta met 1-2 en de wedstrijd in Italië eindigde in een gelijkspel. Hierdoor eindigde de Italianen als groepswinnaar waardoor zij de tussenronde mochten overslaan. Sporting rekende in deze tussenronde vrij eenvoudig af met Young Boys. Het lot bepaalde dat Sporting en Atalanta het in de 1/8ste finales van de EL het weer tegen elkaar opnemen. In deze ronde kan Sporting 0.833 punt toevoegen aan het Portugese Coëfficiënt; 2 overwinningen + 0.167 bonuspunt voor het bereiken van de kwartfinales. Een overwinning vanavond levert en een goede uitgangspositie en 0.333 punt op.

Slechts 3 wedstrijden vanavond, maar evengoed een goed gevuld programma. Vanaf 18.45 uur kunnen we naar concurrent Portugal kijken en om 21.00 uur twee affiches in de Champions League.

Wordt vervolgd.

Author

Fervent voetballiefhebber, cijfergoeroe en geobsedeerd door de Coëfficiëntenpolonaise.

Write A Comment