Vorige week mochten we even bijkomen van 2 weken Europees clubvoetbal. Gelukkig is die pauze weer voorbij en mogen we weer genieten van de strijd om de coëfficiëntenpunten. De vorige speelronde was ons redelijk goed gezind. Ajax wist op wonderbaarlijke wijze te winnen bij Bodø/Glimt en bleef zodoende Europees actief, PSV speelde in eigen huis gelijk tegen Borussia Dortmund en Feyenoord vond helaas haar Waterloo alweer in Rome. De concurrentie wist meer punten te behalen maar zag ook een aantal clubs uitgeschakeld worden. Vooral in Frankrijk was er sprake van een exodus met 3 uitgeschakelde Franse clubs. Terwijl Portugal SC Braga uitgeschakeld zag worden in Azerbeidzjan.

Deze week worden de eerste 4 returns in de 1/8ste finales van de Champions League en de heenwedstrijden in de 1/8ste finales van de Europa- en Conference League afgewerkt. PSV komt volgende week pas aan bod en zodoende kan alleen Ajax deze week punten toevoegen aan het Nederlandse Coëfficiënt. Frankrijk komt 3 keer in actie en maakt zelfs kans op bonuspunten en Portugal heeft 2 ijzers in het vuur deze week. Vanavond komt alleen Frankrijk in actie en daar blikken wij dan ook op vooruit.

#5 🇫🇷 Frankrijk 63.831

Zoals gezegd vond er in de vorige speelronde een Franse exodus plaats. Echter gezien de huidige voorsprong en de nog steeds 3 actieve Franse clubs, zal er nog geen paniek in Frankrijk zijn. De 3 Franse clubs zijn eerlijk verdeeld over de 3 Europese toernooien; PSG verdedigt een 0-2 voorsprong in de CL, Olympique Marseille treft Villarreal in de EL en Lille kruist de degens met Sturm Graz in de ECL.

Vanavond is het de beurt aan Paris Saint-Germain. In Spanje verdedigen zij vanaf 21:00 uur een 0-2 voorsprong tegen Real Sociedad. In de heenwedstrijd was PSG duidelijk de betere en na goals van Mbappé en Barcola trokken zij terecht aan het langste eind. Gezien de huidige vorm van Sociedad lijkt het onwaarschijnlijk dat de Spanjaarden deze achterstand weten om te draaien. Zodoende lijkt Frankrijk in ieder geval al 0.167 bonuspunt te kunnen toevoegen aan hun Coëfficiënt. Een nieuwe overwinning zou nog eens goed zijn voor 0.333 punt. Wat het totaal vanavond op 0.500 coëfficiëntenpunt kan brengen.

Naast de wedstrijd tussen Real Sociedad en PSG wordt er nog een wedstrijd gespeeld. Bayern München moet in eigen huis een 0-1 achterstand tegen SS Lazio zien om te draaien. Mocht dat niet lukken, dan blijft Italië op volle sterkte en dus met 7 teams actief.

Wordt vervolgd!

Author

Fervent voetballiefhebber, cijfergoeroe en geobsedeerd door de Coëfficiëntenpolonaise.

Write A Comment