Gisterenavond wist PSV een 0-1 ruststand om te buigen in een 1-1 gelijkspel. Nederland blijft zodoende nog ongeslagen in 2024 en mocht weer 0.200 coëfficiëntenpunt bijschrijven. Wat ons huidige totaal brengt op 60.500, wat uiteraard weer een record is.

Vanavond komt er geen Nederlandse club in actie, maar heeft concurrent Portugal wel een troef in handen. FC Porto speelt haar heenwedstrijd in de 1/8ste finales van de Champions League. Daarnaast speelt KAA Gent al haar return in de tussenronde van de Conference League. Uiteraard blikken wij op beide kort vooruit.

#7 🇵🇹 Portugal 53.816

De huidige achterstand van Portugal op de begeerde 6e plaats van Nederland bedraagt 6.484 coëfficiëntenpunt. Dat lijkt een haast onoverbrugbare achterstand, maar theoretisch bestaat er nog een kans dat Portugal, Nederland nog voorbij gaat op de coëfficiëntenranglijst. De Portugese clubs kunnen in totaal nog 11.333 punt behalen wat ruimschoots voldoende zal zijn om ons te achterhalen.

Dan moet FC Porto in de 1/8ste finales van de Champions League wel zien af te rekenen met Arsenal FC. Vanavond wordt de heenwedstrijd om 21.00 uur in Portugal gespeeld. Porto bereikte deze ronde door 2e te eindigen in Groep H. In punten eindigden zij gelijk met FC Barcelona, maar op basis van het onderlinge resultaat sloot Porto de groep af als nummer 2. Arsenal wist haar groep met PSV, RC Lens en Sevilla FC redelijk eenvoudig te winnen. Vooral in eigen huis waren zij ongenaakbaar; 3 wedstrijden, 9 punten, 12 goals voor, 0 doelpunten tegen. Er is Porto dan ook veel aan gelegen om vanavond een goede uitgangspositie te behalen. Mocht dat lukken, dan schrijft Portugal 0.333 punt bij.

#8 🇧🇪 België 46.200

België heeft nog 3 ploegen actief in Europa, waarvan 2 uitkomen in de tussenronde van de Conference League. Vorige week speelde zowel KAA Gent als Union Sint-Gillis hun heenwedstrijd en beide wisten niet te winnen. Gent verloor in Boedapest met 1-0 van Maccabi Haifa en Union kwam in eigen huis niet verder dan 2-2 tegen Eintracht Frankfurt.

Vanavond ontvangt KAA Gent om 18.00 uur Maccabi Haifa, waar de Belgen dus een minimale achterstand moeten zien om te buigen. De omstandigheden zijn helaas niet in het voordeel van Gent. Ten eerste is woensdag 18.00 uur al een ongebruikelijk tijd voor een Conference League wedstrijd. Ten tweede heeft de burgemeester besloten dat er geen publiek aanwezig mag zijn, wat een groot deel van het thuisvoordeel wegneemt. Desalniettemin staat er vanavond 0.400 coëfficiëntenpunt op het spel en mocht er met meer dan 1 goal verschil gewonnen worden, dan blijven onze zuiderburen actief met 3 clubs.

Naast FC Porto – Arsenal FC wordt er vanavond nog een wedstrijd gespeeld in de Champions League. Ook om 21.00 uur ontvangt SSC Napoli, FC Barcelona. Eerder op de avond komen onze zuiderburen al in actie, KAA Gent – Maccabi Haifa.

Wordt vervolgd!

Author

Fervent voetballiefhebber, cijfergoeroe en geobsedeerd door de Coëfficiëntenpolonaise.

Write A Comment