Vorige week werd er eindelijk weer gestreden voor de coëfficiëntenpunten. Voor Nederland kwamen Ajax en Feyenoord in actie en beide kwamen niet verder dan een gelijkspel in eigen huis. Het is dan ook niet ondenkbaar dat beide clubs donderdag worden uitgeschakeld. PSV zou dan de Nederlandse eer hoog moeten houden. Te beginnen vanavond in de heenwedstrijd van de 1/8ste finale Champions League.

Waar het voor Nederland geen perfecte week was, daar gold hetzelfde voor Frankrijk. PSG gaf nog het goede voorbeeld door met 2-0 te winnen van Real Sociedad. Op donderdag hadden de Fransen 4 troeven, maar geen enkele wist te winnen. Zodoende dreigt donderdag een Franse exodus.

Portugal deed het als beste in onze coëfficiëntenregio. Benfica en Sporting wisten beide te winnen en staan al met 1 been in de 1/8ste finales Europa League. Braga verloor op haar beurt in eigen huis en lijkt donderdag haar laatste Europese wedstrijd van het seizoen te gaan spelen. Deze week komt ook nog FC Porto in actie. Zij spelen hun heenwedstrijd in de 1/8ste finale Champions League.

Deze week is er dus weer enorm veel Europees voetbal, waarvan 10 wedstrijden in onze coëfficiëntenregio. PSV komt vanavond in actie, FC Porto is morgen aan de beurt en donderdag gaat het los. Zoals je van ons gewend bent, blikken wij elke speeldag vooruit op wat er komen gaat.

#6 🇳🇱 Nederland 60.300

Door de gelijke spelen van Ajax en Feyenoord staat Nederland op dit moment op een recordaantal coëfficiëntenpunten. Deze week kunnen daar nog eens 1.400 punt (inclusief 0.200 bonuspunt voor Feyenoord als zij de volgende ronde bereiken) aan worden toegevoegd. Vanavond is het eerst de beurt aan PSV. Zij nemen het om 21.00 uur thuis op tegen Borussia Dortmund in de 1/8ste finales van de Champions League. Dortmund bereikte deze ronde door hun groep met PSG, AC Milan en Newcastle United te winnen.

PSV eindigde als 2e in Groep B en dat gebeurde met het nodige kunst en vliegwerk. De eerste wedstrijd ging kansloos verloren in Londen tegen Arsenal. In de 2e wedstrijd zorgde Teze in de absolute slotfase voor een punt thuis tegen Sevilla. Vervolgens behaalden de Eindhovenaren 4 knappe punten in het tweeluik met RC Lens. In wedstrijd 5 keek PSV na een uur spelen in Spanje tegen een kansloze 2-0 achterstand aan. Na een oerdomme rode kaart voor Sevilla wist PSV de wedstrijd geheel om te keren en alsnog met 2-3 te winnen en zich zodoende te verzekeren van de 2e plaats! Mede daardoor ontvangen zij vanavond Borussia Dortmund en zorgen ze bij winst voor 0.400 coëfficiëntenpunt voor Nederland!

Naast PSV – Borussia Dortmund begint gelijktijdig het treffen tussen Internazionale en Atlético Madrid in Italië.

Wordt vervolgd!

Author

Fervent voetballiefhebber, cijfergoeroe en geobsedeerd door de Coëfficiëntenpolonaise.