Een nieuwe rubriek op de vrijdagochtend: de coëfficiënten nabeschouwing. Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, er is goed én slecht nieuws. Het goede: geniet nog tweeënhalve week van de 5e plaats op de ranglijst. Het slechte: Frankrijk is genaderd tot 0.002 punten en gaat Nederland de volgende Europese speelronde zeer waarschijnlijk voorbij.

Rollen omgedraaid

Waar Nederland het de vorige seizoenen vooral moest hebben van punten in de Europa- en Conference League is dat nu niet het geval. Feyenoord (deze week dan niet) en PSV scoren hier tot nu toe prima punten. Tevens zijn de vooruitzichten op het bereiken van een volgende ronde goed. Bij Ajax (EL) en AZ (ECL) is dat helaas niet het geval: er zijn tot nu toe weinig punten gescoord en Ajax mag hopen dat het via de derde plek nog Conference League kan spelen na de winter.

ThuisUitUitslagPunten
🇮🇹 Lazio🇳🇱 Feyenoord1-00.000
🇳🇱 PSV🇫🇷 RC Lens1-00.400
🇳🇱 Ajaxengeland-cl Brighton0-20.000
engeland-cl Aston Villa🇳🇱 AZ2-10.000
Totaal0.400

Franse TGV

Ondertussen dendert er een Franse sneltrein over ons heen. Vooral de laatste speelronden scoren de Franse clubs erg goed. Daardoor is de kans groot dat er ook na de winterstop veel (bonus)punten gehaald kunnen worden. Marseille, Toulouse, Stade Rennes (allen EL) en Lille (ECL) staan namelijk allen 1e of 2e in de groep. Hoe optimistisch we ook zijn, de kans dat de Franse trein dit seizoen stopt op station #5 is erg groot.

ThuisUitUitslagPunten
🇮🇹 AC Milan🇫🇷 PSG2-10.000
🇳🇱 PSV🇫🇷 RC Lens1-00.000
🇫🇷 Stade Rennes🇬🇷 Panathinaikos3-10.333
🇫🇷 Toulouseengeland-cl Liverpool3-20.333
🇬🇷 AEK Athene🇫🇷 Olympique Marseille0-20.333
🇸🇰 Slovan Bratislava🇫🇷 Lille1-10.166
Totaal1.166

Onze oude concurrent Portugal staat zo ver achter (ruim 7 volle punten) dat we die niet meenemen in deze nabeschouwing.

Coëfficiëntenbewustzijn

We gaan natuurlijk altijd voor het hoogst haalbare, en drie vaste CL plekken zou ongekend zijn. Maar de kans dat Frankrijk ons voorbij gaat is erg groot. Desondanks is het belangrijk om punten te blijven scoren. Deze tellen namelijk mee in een cyclus van vijf jaar. Willen we de strijd met Frankrijk spannend blijven houden dan is coëfficiëntenbewustzijn van groot belang.

De volgende Europese speelronde staat op 28, 29 en 30 november op het programma. We zien jullie dan weer hier of praat mee op het X kanaal.

Author

Als coëfficiënten nerd reken ik na Europese speelrondes gelijk uit hoeveel Nederland is in- of uitgelopen. Ik probeer deze cijfers zo goed mogelijk te vertalen in blogs.

2 Comments

Write A Comment