Vanavond is een hele belangrijke avond voor het Nederlandse Coëfficiënt! Er staat namelijk 1.000 coëfficiëntenpunt op het spel in de wedstrijd van PSV. De Eindhovenaren kunnen zich namelijk naast Feyenoord als 2e Nederlandse club plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. Na gisterenavond zijn 29 van de 32 clubs bekend en na vanavond is het volledige deelnemersveld compleet. Om 21:00 uur staan namelijk de laatste 3 returns in de play-offs van de Champions League op het programma. Met, zoals gezegd, onder andere PSV, maar ook Antwerp komt in actie om de Belgische eer hoog te houden. Zoals je van ons gewend bent, beschouwen wij op beide landen voor.

#5 🇳🇱 Nederland 54.000

De komende 2 avonden zijn enorm belangrijk voor het Nederlandse Coëfficiënt en onze strijd om de 5e plaats. Naast de bonuspunten die op het spel staan in de wedstrijd van PSV, lopen we ook het risico om 2 clubs te verliezen. FC Twente heeft een wonder nodig en AZ staat ook voor een zware opgave in Noorwegen. Het is dan ook aan PSV om het goede voorbeeld te geven. Zij ontvangen vanavond om 21:00 uur, Rangers FC. Vorige week kwamen de Eindhovenaren tot 2 keer toe op achterstand, echter wisten zij even zo vaak deze achterstand weg te werken. Met een 2-2 tussenstand reisden zij zodoende huiswaarts. Europees gezien een prima uitgangspositie, maar gezien het spelbeeld had er meer in gezeten. Vooralsnog blijft de geschiedenis zich dus herhalen. Vorig seizoen eindigde de heenwedstrijd tussen beide namelijk ook in 2-2 in Schotland. Toen delfde PSV in eigen huis het onderspit door met 0-1 te verliezen en zodoende veroordeeld te worden tot de Europa League. Vanavond zou dat scenario een hard gelag zijn.

Mocht PSV zich vanavond weten te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League dan is Nederland voor het eerst sinds het seizoen ’18/’19 met 2 clubs vertegenwoordigd in het Miljardenbal. In dat seizoen reikte Ajax tot en met de halve finales vanuit de kwalificaties. Belangrijker is echter de 0.800 bonuspunt die dat oplevert en voor PSV de vele miljoenen die mogen worden bijgeschreven. In de Champions League zal PSV worden ingedeeld in Pot 3 en dus wacht daarin wel een zware loting. In de Europa League zal PSV, 1 pot hoger, in Pot 2 worden ingedeeld.

Vanavond hopen wij in ieder geval op een goede afloop voor PSV. Waarna Nederland maximaal 1.000 coëfficiëntenpunt zou kunnen bijschrijven. Daarmee wordt de voorsprong op Frankrijk vergroot tot 2.752 punt en die op Portugal tot maar liefst 6.684.

#8 🇧🇪 België 36.900

Willen onze Zuiderburen dit seizoen vertegenwoordigd worden in de Champions League, dan moet Antwerp FC vanavond haar 0-1 voorsprong zien te verdedigen. Zo niet, dan is België voor het eerst sinds het seizoen ’10/’11 niet aanwezig in het hoogste Europese clubtoernooi. Vooralsnog presteren de Belgische clubs echter bijzonder goed in de voorrondes. Vorige week werden zelfs alle 5 de wedstrijden gewonnen. Zodoende maken alle 5 de clubs nog een aanzienlijke kans om te overzomeren. Om 21:00 uur neemt Antwerp het vanavond in Griekenland op tegen AEK Athene. De Belgen verdedigen een minimale voorsprong. Mocht Royal Antwerp zich vanavond, voor het eerst in hun geschiedenis, plaatsen dan mag ook België 0.800 bonuspunt bijschrijven. Het belooft dan wel een enorm zware Europese campagne te worden. Daar Antwerp ingedeeld zal worden in de laagste pot, Pot 4. In de Europa League zullen de Belgen in Pot 3 worden ingedeeld. Totaal kunnen de Belgen vanavond maximaal 1.000 punt verdienen, net zo veel als vorige week 5 overwinningen waard waren.

Een hele belangrijke avond voor de Lage Landen. PSV en Antwerp gaan beide op jacht naar een felbegeerde plek in de Champions League. Naast bovengenoemde wedstrijden verdedigt FC Kopenhagen in eigen huis een 1-0 voorsprong tegen Raków Częstochowa.

Wordt vervolgd!

Author

Fervent voetballiefhebber, cijfergoeroe en geobsedeerd door de Coëfficiëntenpolonaise.

1 Comment

Write A Comment