Gisterenavond werden de eerste drie heenwedstrijden in de play-offs van de Champions League gespeeld. PSV kwam daarin twee keer op achterstand en wist deze achterstand net zo vaak weg te werken, eindstand 2-2. Een herhaling van vorig seizoen, toen PSV in Glasgow ook niet verder kwam dan een 2-2 gelijkspel. Laten we hopen dat de geschiedenis zich volgende week niet weer herhaalt. Voor België was het een succesvolle avond. Antwerp FC was in eigen huis met 1-0 te sterk voor AEK Athene. Ondanks dat de Belgen vrijwel de gehele 2e helft met 1 man minder op het veld stonden. Ten slotte won FC Kopenhagen met 0-1 in Polen van Raków Częstochowa. De Denen hebben zichzelf een goede uitgangspositie verschaft.

Vanavond staan de overige drie wedstrijden in de play-offs CL op het programma en daarnaast worden er eerder op de avond al twee wedstrijden in de play-offs van de Conference League gespeeld. Van deze wedstrijden is alleen Sporting Braga tegen Panathinaikos van belang voor het Nederlandse coëfficiënt. Hier blikken wij dan ook kort op vooruit.

#7 🇵🇹 Portugal 47.316

Portugal maakt nog steeds kans om, net als vorig seizoen, met drie clubs actief te zijn in de groepsfase van de CL. FC Porto en SL Benfica zijn al geplaatst en Sporting Braga kan zich hier bij voegen. Dat zou voor hen dan wel voor het eerst sinds seizoen ’12/’13 zijn. In het vervolg heeft Braga zich nog 7 keer geplaatst voor Europees voetbal, maar dat was telkens voor de Europa League. In de play-offs nemen ze het vanavond om 21:00 uur eerst thuis op tegen Panathinaikos. De Grieken hebben deze ronde bereikt door met kunst en vliegwerk af te reken met Olympique Marseille. Panathinaikos heeft ons dus al 1 keer een goede dienst bewezen en dat zien we graag nog een keer gebeuren. Portugal behaalde vorig seizoen 9.333 coëfficiëntpunt in de CL. Van de 12.500 punt in totaal in seizoen ’22/’23. Mocht Braga zich plaatsen voor de CL dan levert dat minimaal 0.833 coëfficiëntpunt (inclusief 0.667 bonus) op. Vanavond staat er in ieder geval 0.167 punt op het spel.

Naast bovengenoemde wedstrijd neemt Maccabi Haifa het op tegen Young Boys en ontvangt Molde FK, Galatasaray. In de Conference League begint om 18:30 uur Spartak Trnava tegen FK Dnipro en om 18:45 uur ontvangt Hibernian, Aston Villa.

Wordt vervolgd!

Author

Fervent voetballiefhebber, cijfergoeroe en geobsedeerd door de Coëfficiëntenpolonaise.

Write A Comment