Na de, door vele als storend geziene, interlandonderbreking was het dit weekend tijd voor clubvoetbal en deze week ook weer tijd voor Europees clubvoetbal. Vandaag, morgen en overmorgen staat de 3e speelronde in alle drie de Europese toernooien op het programma. Vanavond worden er 8 wedstrijden gespeeld. In 3 daarvan komt minstens 1 club uit Nederland, Frankrijk of Portugal in actie. Daarnaast komt ook Club Brugge in actie voor onze zuiderburen. Zoals je van ons gewend bent, blikken wij hier kort op voor.

#6 🇳🇱 Nederland 50.900

Voor Ajax staat er vanavond eigenlijk al een wedstrijd op het programma die gewonnen moet worden. In eigen huis ontvangen de Amsterdammers om 21.00 uur, het in bloedvorm verkerende, Napoli. De Italianen zijn dit seizoen nog ongeslagen in de eigen competitie en wisten beide groepswedstrijden ruimschoots te winnen. Zo rekende zij onder andere met 4-1 af met Liverpool. Ajax is daarentegen bezig aan een slechte reeks. Achtereenvolgens werd er uit verloren van Liverpool en AZ en eindigde de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles in een 1-1 gelijkspel. Om te overwinteren in de Champions League lijkt Ajax minimaal 4 punten te moeten behalen in het tweeluik met Napoli. Dat lijkt echter een zware opgave te gaan worden. Winst vanavond levert in ieder geval 0.400 coëfficiëntenpunt op.

#5 🇫🇷 Frankrijk 52.331

De Fransen hebben vanavond ook 1 ijzer in het vuur. Welke vooralsnog wel de slechts presterende Franse club in Europa is. Olympique Marseille verloor namelijk beide wedstrijden in Groep D. 2-0 uit bij Tottenham en 0-1 thuis tegen Eintracht Frankfurt. Vanavond ontvangt Olympique om 18.45 uur Sporting Portugal. Een heuse clash in onze coëfficiëntenregio. Mocht Marseille nog een reële kans willen hebben om de laatste 16 van de CL te bereiken dan telt vanavond alleen een overwinning. Sporting wist beide wedstrijden nog te winnen, dus ook dit beloofd een zware dobber te worden. Voor Frankrijk is een overwinning goed voor 0.333 punt.

#7 🇵🇹 Portugal 49.049

In de strijd om plaatsen 5 en 6 kunnen de Portugezen vanavond de beste zaken doen. Zij hebben namelijk twee troeven. Naast de al besproken Sporting Portugal komt ook FC Porto in actie. Sporting trapt de avond af met een uitwedstrijd bij Olympique Marseille om 18.45 uur. Waar Sporting beide wedstrijden gewonnen heeft, daar heeft FC Porto nog geen enkel punt behaald. Eerst werd er uit verloren met 2-1 van Atlético en vervolgens in eigen huis verrassend verloren van Club Brugge. Voor Porto geldt dan ook dat er gewonnen dient te worden. Dat moet dan gebeuren vanaf 21.00 uur in eigen huis van Bayer Leverkusen. De Duitsers bezetten met 3 punten de 2e plaats in Groep B achter Club Brugge. Mochten beide Portugese clubs vanavond winnen dan mag Portugal 0.667 punt bijschrijven.

#9 🇧🇪 België 33.200

De Belgische clubs blijven voorlopig goed presteren in Europa. Slechts 4 landen wisten dit jaargang meer punten bij elkaar te spelen. Club Brugge is hier het beste voorbeeld van. Zij wisten verrassend beide groepswedstrijden in de CL te winnen. Thuis met 1-0 van Bayer Leverkusen en uit met 0-4 van FC Porto. Om deze goede reeks voort te zetten moet er vanavond om 21.00 uur worden gewonnen van Atlético Madrid in eigen huis. Een nieuwe driepunter zet de Belgen al met 1 been in de volgende ronde. Europese overwintering lijkt dan sowieso een zekerheid. Zo ver is het nu nog niet, maar een overwinning is wel 0.400 coëfficiëntenpunt waard.

Overzicht wedstrijden

TijdToernooiThuisUit
18:45CL🇫🇷 Olympique Marseille 🇵🇹 Sporting Portugal
21:00CL🇳🇱 Ajax Napoli
21:00CL🇵🇹 FC PortoBayer Leverkusen

Voor Ajax staat er vanavond al een hele belangrijke wedstrijd op het programma die eigenlijk gewonnen moet worden. Datzelfde geldt voor Olympique Marseille en FC Porto. Waar Sporting Portugal en Club Brugge hele goede zaken kunnen doen.

Wordt vervolgd.

Author

Fervent voetballiefhebber, cijfergoeroe en geobsedeerd door de Coëfficiëntenpolonaise.

Write A Comment