Deze week worden de overige vier 1/8ste finales van de Champions League gespeeld en vinden de returns van de Europa- en Conference League plaats. Vorige week was een redelijk goede week voor het Nederlandse clubvoetbal. PSV won met 1-0 in eigen huis van Maccabi Tel Aviv en Vitesse verliet Oostenrijk met een minimale 2-1 nederlaag. Totaal werd er dus 0.400 punt bij elkaar gespeeld en beide clubs maken nog een reële kans om de laatste 16 van de Conference League te bereiken. Grootste concurrent, Portugal, had een minder goede week. Sporting verloor kansloos van Manchester City en is vrijwel zeker Europees uitgespeeld. Braga verloor in Moldavië met 2-0 en alleen Porto zorgde voor coëfficiëntenpunten door in eigen huis af te rekenen met Lazio (2-1). Totaal was dat goed voor 0.333 punt, maar er staan wel 2 clubs op de rand van uitschakeling. Deze week staat de wedstrijd Benfica – Ajax op het programma, waar Nederland aan Portugal een gevoelige tik kan uitdelen. Vice versa geldt uiteraard hetzelfde. Het belooft dan ook een enorm belangrijke week te gaan worden.

#5 🇫🇷 Frankrijk 56.748

Frankrijk vergaat het ook in 2022 voor de wind. PSG won thuis van Real Madrid en Olympique Marseille wist in eigen huis af te rekenen met FK Qarabag. Zodoende is Frankrijk weer de trotse koploper van het huidige seizoen. Vanavond is het aan Lille om de Franse eer hoog te houden. Zij staan dan wel voor een enorme zware opgave. Over 2 wedstrijden moeten zij zien af te rekenen met titelverdediger Chelsea. Om 21.00 uur spelen zij eerst in Londen tegen de nummer 2 uit groep H. Chelsea leek af te stevenen op groepswinst, maar verspeelde haar leidende positie op de laatste speeldag aan Juventus. Lille eindigde de groep als nummer 1 door Salzburg, Sevilla en Wolfsburg achter zich te laten. 2 seizoenen geleden troffen beide clubs elkaar in de groepsfase van de CL en beide wedstrijden werden met 2-1 gewonnen door de Engelsen. Dit seizoen lijkt Chelsea ook de favoriet om de volgende ronde te bereiken en de eerste Franse club uit te schakelen. Mocht Lille weten te stunten dan schrijft Frankrijk 0.333 punt bij.

De andere wedstrijd is een treffen tussen Villarreal en Juventus en is dus niet relevant voor onze coëfficiëntenregio. Vanavond is dan ook een mooie opwarmer voor wat er nog komen gaat.

Wordt vervolgd.