Morgenavond strijden Chelsea en Villarreal om de Europese Super Cup. Om deze reden vinden vanavond alle terugwedstrijden in de derde voorronde van de Champions League plaats. Waardoor vandaag Nederland, Rusland, Schotland en Oekraïne in actie komen. Voor de laastgenoemde komen zelfs twee clubs in actie, aangezien Kolos Kovalivka vanmiddag al haar return in de Conference League speelt. Ook Portugal en België komen in actie en uiteraard besteden we daar ook aandacht aan.

#7 🇳🇱 Nederland 32.100

Was Nederland vorige week al 4 wedstrijden ongeslagen in Europa, kwamen daar gedurende de week nog 3 wedstrijden bij. PSV en Feyenoord wonnen beide ruim en Vitesse speelde in eigen huis gelijk tegen Dundalk. Het is aan PSV om vanavond deze reeks voort te zetten. Zij nemen het in hun return op tegen Midtjylland uit Denemarken. Vorige week werd er in eigen huis eenvoudig met 3-0 gewonnen. De wedstrijd van vanavond lijkt dan ook een formaliteit al staan er uiteraard wel coëfficiëntenpunten op het spel. Als de Eindhovenaren hun goede uitgangspositie weten te verzilveren dan wacht hen in de play-offs, hoogstwaarschijnlijk, een confrontatie met Benfica. In de jacht op plaats 6, kan dit al een belangrijke wedstrijd gaan worden. Eerst neemt PSV het vanavond om 20.00 uur op tegen Midtjylland, waar weer 0.200 punt verdiend kunnen worden.

#8 🇷🇺 Rusland 30.582

De Russen hebben vooralsnog de aansluiting met Nederland gemist en zijn vooral met Schotland in gevecht om plaats 8. Het lijkt er niet op dat Rusland vanavond punten gaat scoren. Spartak Moskou neemt het in Portugal op tegen Benfica. In eigen huis werd Spartak met 0-2 verslagen door de Portugezen. Ze hebben dan ook een klein wondertje nodig willen zij de play-offs CL nog halen. Mocht Spartak inderdaad uitgeschakeld worden, dan zijn zij wel al verzekerd van de groepsfase Europa League. Vanavond nemen zij het om 21.00 uur op tegen Benfica en ook hier staan 0.200 coëfficiëntenpunt op het spel. De winnaar van dit duel neemt het op tegen PSV of Midtjylland.

#9 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 Schotland 30.300

Rangers FC is vanavond de eerste van de vijf Schotse clubs die deze week in actie komen. In eigen huis gaan zij proberen om een 1-2 achterstand om te draaien. Vorige week keken de Schotten heel lang tegen een 2-0 achterstand in Zweden aan. In de vijfde minuut van de blessuretijd wisten ze de achterstand nog te verkleinen. Hierdoor is hun uitgangspositie vanavond een stuk rooskleuriger. Om 21.00 uur neemt Rangers FC het op tegen Malmö FF. Aangezien deze wedstrijd in de kampioenen-route gespeeld wordt, moet de verliezer van deze wedstrijd wel play-offs Europa League spelen om zich te verzekeren van de Europa League groepsfase. Mocht Schotland vanavond 0.200 punt verzamelen, dan bedraagt de achterstand op de nummer 8 nog maar 0.082 punt.

#11 🇺🇦 Oekraïne 28.800

Voor Oekraïne kan het vanavond een mooie avond worden. In het beste geval wordt er vanavond 0.400 coëfficiëntenpunt verdiend. Dit zou beteken dat de Oekraïners de tiende plaats van Oostenrijk overnemen. Dan moet er wel 2 keer gewonnen worden. Shakhtar Donetsk lijkt daarvoor goede papieren te hebben. In België wisten zij vorige week een 1-0 achterstand om te buigen in een 1-2 overwinning. Gezien de heenwedstrijd lijken zij ook vanavond de favoriet. Om 19.30 uur nemen zij het thuis op tegen Racing Genk. De andere ploeg uit Oekraïne, Kolos Kovalivka, staat voor een moeilijkere opgave. Zij kwamen vorige week in eigen huis niet verder dan een 0-0 gelijkspel in tegen Shakhtar Karagandy. Vanmiddag om 16.00 uur moeten zij in Kazachstan minimaal 1 keer scoren om de play-offs van de Conference League te behalen.

#6 🇵🇹 Portugal 42.632 & #13 🇧🇪 België 25.300

Net als de Nederlandse- doen ook de Portugeze clubs het dit seizoen goed in Europa. Benfica wist vorige week met 0-2 te winnen van Spartak Moskou in Rusland. Vanavond lijken zij zich dan ook te gaan plaatsen voor de play-offs van de Champions League. Als alles goed gaat nemen zij het daarin op tegen PSV.

België kwam vorige week drie keer in actie. Dit resulteerde in 1 overwinning, 1 gelijkspel en 1 nederlaag en bracht dus 0.300 coëfficiëntenpunt in het laatje. Vanavond kunnen daar 0.200 punt bij komen als Racing Genk weet te stunten in Oekraïne. Het lijkt echter een utopie dat Genk de play-offs gaat halen.

Vanavond dus 7 wedstrijden om te bekijken. Te beginnen om 16.00 uur en eindigend rond 23.00 uur. Voor Nederland komt PSV om 20.00 uur in actie, waar zij gaan proberen de 3-0 voorsprong te verdedigen. Verder kan Oekraïne plek 10 veroveren en kan Schotland de jacht op Rusland voortzetten.

Wordt vervolgd.