Gisteravond was voor de Nederlandse voetbalfan een mooie avond. We zagen Ajax met alle moeite winnen in Denemarken en zodoende 0.400 punt verdienen voor Nederland. De concurrentie verzamelde nauwelijks punten. Salzburg ging met 2-6 onderuit tegen Bayern München en Shaktar verloor met maar liefst 0-6 van Borussia Mönchengladbach. Duitsland was zijn buurland dus goed gezind en voorkwam eigenhandig dat Oostenrijk en Oekraïne punten kunnen bijschrijven. Lokomotiv wist voor Rusland 0.167 punt te verzamelen door gelijk te spelen in eigen huis tegen Atlético. Het programma voor vanavond belooft weer een mooie avond te kunnen worden voor Nederland, zonder zelf in actie te komen. Er komen 2 Russische ploegen, 1 Belgische en 1 Oekraïense ploeg in actie en allen spelen vanavond tegen een lastige tegenstander.

🇧🇪 Club Brugge – Borussia Dortmund

Het verschil met België is na gisterenavond nog maar 0.100 punt. Het is aan Club Brugge om de marge weer te vergroten. Hiervoor moeten ze wel flink aan de bak. In eigen huis ontvangen zij om 21.00 uur Borussia Dortmund. De Belgen wisten vooralsnog 4 punten te verzamelen. Uit werd er knap gewonnen van Zenit en vorige week werd Lazio op een gelijkspel gehouden in eigen huis. Borussia staat met 1 punt minder op de derde plaats in Groep F. De eerste wedstrijd ging met 3-1 verloren in Italië en de tweede werd in eigen huis met 2-0 gewonnen van Zenit. Club kan vanavond dus een reuzestap zetten richting de volgende ronde als ze weten af te rekenen met Dortmund. Met het belang van de wedstrijd in ogenschouw genomen ligt het niet in de lijn der verwachtingen dat Dortmund zich vanavond laat verrassen.

FC Barcelona – 🇺🇦 Dinamo Kiev

Aan het einde van dit seizoen vervallen er voor Oekraïne 3.600 punt minder dan voor Nederland. Met de huidige marge van 4.300 punt is dit voldoende om Oekraïne ook volgend seizoen achter ons te houden. De kans dat dit verschil vanavond verkleind wordt lijkt nagenoeg nihil. Dinamo Kiev moet namelijk op bezoek bij FC Barcelona om 21.00 uur. De Catalanen draaien in de competitie nog enorm stroef. De laatste vier wedstrijden werden niet gewonnen, waardoor Barcelona terug is te vinden op een beschamende 12e plaats. Daarentegen wonnen ze wel beide wedstrijden in de Champions League. Thuis werd er eenvoudig gewonnen van Ferencváros en vorige week werd er knap gewonnen in Turijn van Juventus. Hoe anders is het voor Dinamo? In eigen huis werd er verloren van Juventus en uit in Hongarije werd een 0-2 voorsprong uit handen gegeven. Hierdoor is er slechts 1 punt verzameld en lijkt het vizier na twee wedstrijden al op de Europa League te kunnen. Ervan uitgaande dat Kiev vanavond niet weet te stunten.

🇷🇺 FC Zenit – Lazio

Vanavond komen er weer twee Russische ploegen in actie. Om 18.55 uur is het eerst FC Zenit dat aanvangt. In eigen huis ontvangen zij de koploper uit de groep, Lazio Roma. De Russen vergaat het vooralsnog niet goed in Groep F, met 0 punten uit de eerste twee wedstrijden. De Italianen zijn op haar beurt nog ongeslagen en hebben al 4 punten verzameld. Toch is het stugge Zenit vanavond zeker niet kansloos. Feit is echter wel dat ze vanavond moeten winnen om nog in de race te blijven voor de volgende ronde of überhaupt voor plaats 3. Lazio heeft de laatste weken de smaak te pakken en zijn al 4 wedstrijden op een rij ongeslagen.

Sevilla – 🇷🇺 FK Krasnodar

Om 21.00 uur komt ook de tweede Russische ploeg in actie en ook voor hen geldt dat alleen een overwinning telt. Dat moet dan wel gebeuren in Spanje tegen Sevilla. Vorige week ging Krasnodar hard onderuit in eigen huis tegen Chelsea, 0-4. De week daarvoor wisten ze 1 punt over te houden aan hun uitwedstrijd tegen Rennes. De Spanjaarden staan samen met Chelsea aan kop van Groep E met 4 punten uit 2 wedstrijden. Ze wisten echter pas 1 keer te scoren, maar incasseerden nog geen enkel tegendoelpunt. Voor de Russen zal een resultaat vanavond een welkome opsteker zijn waar het ook in de eigen competitie nog niet naar wens gaat. Datzelfde valt te zeggen voor Sevilla dat op de 16e plaats is terug te vinden in Spanje en het zodoende nog minder doet. De uitgangspositie van Sevilla is voor vanavond echter een stuk rooskleuriger dan die van hun opponent.

Na gisteravond zou het vanavond zo maar weer een mooie coëfficiëntenavond kunnen worden. Club Brugge ontvangt met Borussia Dortmund een Europese topclub. Kiev moet uit naar Barcelona en beide Russiche ploegen moeten vanavond flink aan de bak. Naast al deze wedstrijden kan men onder andere ook nog genieten van het topaffiche tussen RB Leipzig en PSG.

Wordt vervolgd.

Author

Fervent voetballiefhebber, cijfergoeroe en geobsedeerd door de Coëfficiëntenpolonaise.

Write A Comment