Op woensdag 16 september om 18:30 uur speelt Willem II na vijftien jaar weer een Europees duel. In de tweede kwalificatieronde van de Europa League wacht Progrès Niederkorn uit Luxemburg. In deze voorbeschouwing wordt vooral gekeken naar de gevolgen voor de coëfficiëntenranglijst.

Geplaatste status

Willem II kende bij de loting voor de tweede kwalificatieronde een geplaatste status. Het clubcoëfficiënt bepaalt deze status. Omdat de Tilburgers de afgelopen vijf jaar niet actief waren in Europa wordt het landgemiddelde gepakt. Dit bedroeg voor Nederland 7.150 waardoor Willem II alleen een van de onderste 36 ploegen kon loten. Dit is Progrès Niederkorn geworden.

Coëfficiëntpunten

Nederland staat op moment van schrijven slechts 0.400 punten achter op België. Hoeveel punten kan Willem II voor Nederland behalen in de wedstrijd tegen Niederkorn?

Resultaat Willem IIPunten
Winst0.300
Gelijk0.200
Verlies0.100

Volgende ronde

Mocht Willem II de tweede ronde overleven dan speelt het in de derde kwalificatieronde thuis tegen de winnaar van Lincoln Red Imps – Rangers. Een mooi affiche tegen de Schotten ligt dus in het verschiet voor de Tricolores. Maar eerst maar eens winnen van de nummer 2 van Luxemburg, die in de eerste ronde Zeta uit Montenegro wisten uit te schakelen.

De laatste jaren presteert Niederkorn sowieso goed in de voorrondes. Hoewel het de groepsfase van de EL nog niet bereikte wist het de laatste twee jaar wel steeds twee voorrondes te overleven. In 2017-18 wist Niederkorn Rangers zelfs uit te schakelen.

Weet Willem II ook de play-offs (laatste ronde) te bereiken dan heeft het een ongeplaatste status. Bekijk ook het volledige overzicht van de Europa League kwalificatie. Hier kun je onder andere zien wie Willem II en PSV kunnen loten in de volgende ronde.

Geen publiek

De UEFA heeft besloten om de voorrondes in de Champions- & Europa League zonder publiek te spelen. Terwijl de eredivisie start met stadions die voor zeker een kwart gevuld zijn met supporters. Maar omdat de Europese kwalificatiewedstrijden dit seizoen over één wedstrijd gespeeld worden vindt de UEFA het eerlijker om helemaal zonder publiek te spelen.

Waar is de wedstrijd Progrès Niederkorn – Willem II te zien?

De wedstrijd wordt uitgezonden op RTL 7. De uitzending start om 18:00 uur met een voorbeschouwing. Het duel start om 18:30 uur.

Author

Als coëfficiënten nerd reken ik na Europese speelrondes gelijk uit hoeveel Nederland is in- of uitgelopen. Ik probeer deze cijfers zo goed mogelijk te vertalen in blogs.

Write A Comment