Gisteren eindigde ook het tweede treffen tussen Nederland en Frankrijk onbeslist. Na het eerdere gelijke spel tussen Ajax en Olympique Marseille eindigde ook RC Lens tegen PSV in een gelijkspel, 1-1. Zodoende is onze voorsprong op de nummer 6 minimaal vergroot, 0.033 coëfficiëntenpunt. Portugal beleefde een rampzalige avond, welke puntloos eindigde. Zowel Braga als Benfica verloor in eigen huis. Waardoor een plek bij de bovenste 2 in hun groep voorlopig uit zicht is.

Vanavond worden logischerwijs de overige 8 groepswedstrijden in de Champions League afgewerkt. Nederland heeft met Feyenoord 1 troef in handen. Datzelfde geldt voor Frankrijk, Portugal en België.

#5 🇳🇱 Nederland 56.700

PSV wist gisteren 0.200 punt toe te voegen aan het Nederlandse Coëfficiënt. Vanavond kan Feyenoord daar nog eens 0.400 coëfficiëntenpunt aan toe voegen. Zij trappen in Rotteredam om 18.45 uur de Europese voetbalavond af tegen Lazio. Beide ploegen wisten te winnen van Celtic. Echter daar waar Feyenoord nipt verloor in Madrid tegen Atlético, daar sleepte Lazio er in eigen huis in de absolute slotfase een gelijkspel uit het vuur. Zodoende bezetten de Italianen de 2e plek in Groep E en Feyenoord plek 3. Vorig seizoen troffen beide clubs elkaar in de groepsfase van de Europa League. In Rome werd Feyenoord toentertijd van de mat geveegd. In de eigen Kuip werd er echter met 1-0 gewonnen waardoor Feyenoord als groepshoofd eindigde en Lazio afzonk naar de Conference League. Een nieuwe thuisoverwinning zal Feyenoord in ieder geval (voorlopig) bij de bovenste 2 plaatsen brengen en zou goed zijn voor 0.400 punt.

#6 🇫🇷 Frankrijk 54.998

Door het gelijke spel van Lens van gisteren bezet de ploeg nog steeds de tweede plaats in Groep B van de CL. Diezelfde plaats bezet PSG na 2 speelrondes in Groep F. Thuis wisten de Parijzenaren te winnen van Borussia Dortmund, 2-0. In en tegen Newcastle werd er echter kansloos met 4-1 verloren. Vanavond speelt PSG om 21.00 uur een thuiswedstrijd tegen AC Milan. De Italianen spelen vooralsnog een sobere groepsfase. Beide wedstrijden eindigde namelijk zoals ze begonnen, 0-0. Paris Saint-Germain verkeert dit seizoen nog niet bepaald in topvorm, maar geldt vanavond wel als favoriet. Een nieuwe thuisoverwinning zou goed zijn voor 0.333 punt voor het Franse Coëfficiënt.

#7 🇵🇹 Portugal 49.316

De helft van de nog actieve Portugese clubs is deze week al in actie gekomen en vooralsnog staat de teller op 0.000 coëfficiëntenpunt. Braga verloor in eigen huis van Real Madrid en Real Sociedad bleek te sterk voor Benfica. Het is aan FC Porto om de Portugese eer hoog te houden in de Champions League. Om 21.00 uur spelen zij in België tegen Antwerp FC. Porto begon de groepsfase met een 1-3 uitoverwinning op Shakhtar Donetsk. Vervolgens werd er in eigen huis onnodig met 0-1 verloren van FC Barcelona. Dat brengt Porto op een voorlopig gedeelde tweede plaats in Groep H. Vanavond kruisen zij de degens met het nog puntloze Antwerp en kan er een grote stap richting overwintering gezet worden. Een winstpartij is goed voor 0.333 punt.

#8 🇧🇪 België 40.400

Onze zuiderburen scoren vooralsnog erg goed in de Conference League. In de Europa League gaat het al een stuk minder en de Champions League lijkt vooralsnog een trede te hoog. Antwerp verloor de eerste wedstrijd kansloos van FC Barcelona en gaf in de vorige speelronde een ruime voorsprong weg in eigen huis tegen Shakhtar. Zodoende staan de Belgen nog puntloos onderaan. Vanavond ontvangen zij om 21.00 uur FC Porto. Wilt Antwerp nog aanspraak maken op de volgende ronde dan moet er vanavond gewonnen worden. Met het oog op Europese overwintering mag er vooral niet verloren worden. Bij winst mag België in ieder geval 0.400 coëfficiëntenpunt bijschrijven.

Ook deze Europese speelavond belooft weer een mooie te worden. Om 18.45 uur trapt Feyenoord de avond af met een thuiswedstrijd tegen Lazio. Gevolgd door onze concurrentie uit Frankrijk en Portugal om 21.00 uur. Voor de liefhebbers van het Belgische Coëfficiënt komt ook Antwerp nog in actie.

Wordt vervolgd!

Author

Fervent voetballiefhebber, cijfergoeroe en geobsedeerd door de Coëfficiëntenpolonaise.

Write A Comment