Gisteren werden de eerste 8 wedstrijden in de tweede speelronde van de Champions League gespeeld. Waarin PSV in de absolute slotfase een gelijkspel uit het vuur wist te slepen, 2-2! Concurrent Frankrijk deed het beter doordat RC Lens in eigen huis won van Arsenal. Het verschil tussen de nummer 5 en 6 op de ranglijst is daarmee verkleind tot 1.736 coëfficiëntenpunt. Portugal had wisselend succes. SC Braga draaide een 2-0 achterstand om tot een 2-3 overwinning. Terwijl SL Benfica in Italië niet verder kwam dan een 1-0 nederlaag tegen Internazionale. Tegelijkertijd won Real Madrid met 2-3 in Napels en verloor Manchester United ook haar tweede groepswedstrijd.

Logischerwijs worden vanavond de overige 8 wedstrijden in de CL gespeeld. Met onder andere Feyenoord dat het in Spanje opneemt tegen Atlético Madrid. Daarnaast komen ook de nummer 6 (Frankrijk), 7 (Portugal) en 8 (België) vanavond eenmaal in actie.

#5 🇳🇱 Nederland 55.900

In de vorige speelronde was Feyenoord de enige Nederlandse club die haar wedstrijd wist te winnen. In eigen huis waren ze met 2-0 te sterk voor Celtic. Vanavond om 18:45 uur staan de Rotterdammers voor een aanzienlijke zwaardere opgave. Zij nemen het in Madrid op tegen Atlético Madrid. De Spanjaarden leken in de vorige speelronde lang op weg naar een 0-1 overwinning tegen Lazio. In de 5e minuut van de blessuretijd wist de keeper echter voor de gelijkmaker te zorgen. Zodoende gaat Feyenoord aan kop in Groep E. Om aan kop te blijven mag er in ieder geval niet verloren worden, wat an sich al een zware opgave gaat worden. Mocht Feyenoord vanavond zelfs weten te winnen, dan schrijven we 0.400 coëfficiëntenpunt bij voor Nederland!

#6 🇫🇷 Frankrijk 54.164

Frankrijk scoorde gisteren 0.333 (bonus)punt, daar vrijwel niemand verwacht had dat Lens zou winnen van Arsenal. Vanavond kan daar weer 0.333 coëfficiëntenpunt aan worden toegevoegd. Dan moet PSG wel zien te winnen van Newcastle United. Deze wedstrijd wordt vanavond om 21:00 uur afgetrapt in Engeland. PSG was de vorige speelronde met 2-0 te sterk voor Borussia Dortmund, in eigen huis. Newcastle kwam op haar beurt niet verder dan een 0-0 gelijkspel in Milaan tegen de plaatselijke AC. Hierdoor gaan de Fransen aan kop in Groep F. Het verschil met Nederland kan vanavond verder verkleind worden tot 1.403 coëfficiëntenpunt.

#7 🇵🇹 Portugal 49.316

Zoals vermeld behaalde Portugal gisteren 0.333 punt door de overwinning van Braga. Zodoende zijn zij nu terug te vinden op een gedeelde tweede plaats in Groep C van de CL. Benfica staat op haar beurt nog puntloos onderaan in Groep D. Vanavond is het om 21:00 uur de beurt aan FC Porto. Zij nemen het in eigen huis op tegen FC Barcelona. Beide clubs wisten hun eerste wedstrijd te winnen en zodoende gaan zij samen aan kop in Groep H. De Portugezen wisten uit te winnen van Shakhtar Donestk terwijl Barcelona in eigen huis met 5-0 veel te sterk was voor Antwerp. De winnaar van vanavond zal dan ook de koppositie behouden. Mocht dat FC Porto worden dan mag Portugal nog eens 0.333 coëfficiëntenpunt bijschrijven.

#8 🇧🇪 België 39.200

Onze zuiderburen zijn ‘slechts’ met 1 team vertegenwoordigd in de Champions League en kwamen zodoende gisteren niet in actie. Vanavond is het om 18:45 uur de beurt aan Antwerp FC. Zij nemen het in eigen huis op tegen Shakhtar Donestk. Op voorhand leken beide clubs samen om plaats 3 in Groep H te gaan strijden. Nadat beide ploegen hun eerste wedstrijd ruim verloren lijkt dat nog steeds het geval. Voor Antwerp is het dan ook van belang dat er vanavond een resultaat geboekt wordt. Mocht dat tot een overwinning leiden dan mag België 0.400 punt bijschrijven vanavond.

Er staat ons dus weer een heerlijke voetbalavond te wachten. Welke om 18:45 uur wordt afgetrapt door Feyenoord in Madrid. Na hopelijk een goed resultaat kunnen we vervolgens naar de concurrentie kijken. PSG moet naar Newcastle United en Porto ontvangt FC Barcelona.

Wordt vervolgd!

Author

Fervent voetballiefhebber, cijfergoeroe en geobsedeerd door de Coëfficiëntenpolonaise.

Write A Comment