Vanavond begint de tweede Europese speelronde in de verschillende groepsfase. De eerste speelronde was voor Nederland niet bepaalt een succes. Feyenoord wist in eigen huis nog te winnen van Celtic en Ajax sleepte een gelijkspel uit het vuur tegen Marseille. AZ gaf echter een 0-3 voorsprong uit handen en PSV bleek kansloos in Londen tegen Arsenal. Zodoende konden ‘we’ slechts 0.600 van de maximale 1.600 coëfficiëntenpunt bijschrijven.

Nieuwe week, nieuwe kansen! Ook deze week kunnen we weer maximaal 1.600 coëfficiëntenpunt behalen. Dan moeten Feyenoord, PSV, Ajax en AZ allen weten te winnen. Het is aan PSV om het goede voorbeeld te geven aangezien zij vanavond al in actie komen. Samen met hen komt ook onze concurrentie in actie. Voor Frankrijk treedt alleen RC Lens aan en Portugal heeft met SC Braga en SL Benfica twee ijzers in het vuur. Op alle drie blikken wij kort voor.

#5 🇳🇱 Nederland 55.700

PSV beleefde een valse start van haar Champions League campagne. In Londen werd er kansloos met 4-0 verloren van Arsenal. Daardoor bezetten de Eindhovenaren op dit moment de laatste plaats in Groep B. Vanavond nemen zij het om 21:00 uur in eigen huis op tegen Sevilla FC. De Spanjaarden speelden hun eerste wedstrijd met 1-1 gelijk tegen RC Lens en staan zodoende op een gedeelde 2e plaats. Daar waar PSV in de eigen competitie nog foutloos is daar is Sevilla de competitie heel slecht gestart. Slechts 2 van de 7 wedstrijden werden gewonnen en daardoor zijn zij terug te vinden op de 15e plaats. Hoopgevende statistiek, Sevilla wist dit seizoen nog geen enkele uitwedstrijd te winnen. Het is aan PSV om deze statitstiek in level te houden, zichzelf in de race te houden voor overwinteren en Nederland 0.400 coëfficiëntenpunt te laten verdienen.

#6 🇫🇷 Frankrijk 53.831

In tegenstelling tot Nederland had Frankrijk wel een enorm succesvolle eerste speelronde. Drie winstpartijen en drie gelijke spelen waren samen goed voor 1.500 punt en daardoor verkleinde zij het gat met de begeerde 5e plaats met 0.900 coëfficiëntenpunt. In theorie kan Frankrijk dit gat vanavond met nog 0.333 punt verkleinen. Dan moet RC Lens vanavond vanaf 21:00 uur thuis winnen van Arsenal en tegelijkertijd PSV verliezen van Sevilla. Gezien de huidige vorm van Lens (15e plaats in de competitie) ligt het niet voor de hand dat er vanavond gewonnen wordt van de Engelsen. De bal is echter rond, dus het kan niet uitgesloten worden.

#7 🇵🇹 Portugal 48.982

Portugal mocht de vorige speelronde 0.667 bijschrijven doordat FC Porto en Sporting Portugal wisten te winnen. SC Braga en SL Benfica begonnen hun groepsfase beide met een nederlaag. Braga leek een punt te pakken in eigen huis tegen Napoli, maar verloor in de slotfase toch nog met 1-2. Vanavond om 18:45 uur kunnen ze op jacht naar hun eerste punten wanneer zij het in Duitsland opnemen tegen Union Berlin. Die op hun beurt uit verloren bij Real Madrid. Benfica verloor enigzins verrassend met 0-2 in eigen huis van FC Salzburg na een vroege rode kaart. Vanavond spelen zij om 21:00 uur uit tegen Internazionale. Mochten beide Portugese clubs weten te winnen dan verdient Portugal 0.667 coëfficiëntenpunt.

Een belangrijke avond voor PSV die het in eigen huis opnemen tegen Sevilla. Voor Frankrijk moet RC Lens de kastanjes uit het vuur slepen en Portugal heeft vanavond 2 ijzers in het vuur.

Wordt vervolgd!

Author

Fervent voetballiefhebber, cijfergoeroe en geobsedeerd door de Coëfficiëntenpolonaise.

Write A Comment