Dit kan de week worden waarin Nederland de 6e plaats op de coëfficiëntenranglijst veilig stelt. Dan moeten zowel FC Porto als Sporting Portugal worden uitgeschakeld. Na donderdagavond weten we in ieder geval welke 8 clubs zich hebben geplaatst voor de kwartfinales van de Champions-, Europa- en Conference League. Voor de CL en EL geldt dat plaatsing voor de kwartfinales 1.000 bonuspunt oplevert. Welke gedeeld moet worden door het aantal startbewijzen om de bonuspunten te bereken voor het landcoëfficiënt. Vanavond neemt Manchester City het in eigen huis op tegen RB Leipzig en tegelijkertijd ontvangt FC Porto het Italiaanse Internazionale. Laatstgenoemde wedstrijd kan dus de eerste stap zijn richting het veilig stellen van plaats 6.

#7 🇵🇹 Portugal 55.382

SL Benfica heeft zich al geplaatst voor de laatste 8 van het Miljardenbal. FC Porto zal zich hier graag ook bij willen voegen. Dan moeten ze vanavond om 21.00 uur wel een eerder opgelopen achterstand tegen Internazionale zien goed te maken. De heenwedstrijd ging namelijk met 1-0 verloren in Italië. Europees gezien werd er thuis al gewonnen van Bayer Leverkusen en Atlético Madrid, terwijl er ook met 0-4 geflatteerd werd verloren van Club Brugge. Inter verloor op haar beurt alleen uit bij Bayern München nadat er in Barcelona met 3-3 gelijk werd gespeeld en 0-2 werd gewonnen in Tsjechië van Viktoria Plzen.

Vanavond lijkt het dan ook nog beide kanten op te kunnen gaan. Mocht FC Porto zich weten te ontdoen van Internazionale dan mag Portugal 0.500 coëfficiëntenpunt (0.333 punt voor de overwinning + 0.167 bonuspunt) bijschrijven. De achterstand op Nederland kan daarmee worden verkleind tot 2.018 punt.

Manchester City en RB Leipzig speelden de heenwedstrijd met 1-1 gelijk in Duitsland. City lijkt vanavond de grote favoriet om zich te plaatsen voor de laatste 8. Tegelijkertijd juicht heel Nederland voor Internazionale. Daar zij de kans hebben om de Portugese clubs te reduceren tot 2.

Wordt vervolgd.

Author

Fervent voetballiefhebber, cijfergoeroe en geobsedeerd door de Coëfficiëntenpolonaise.

6 Comments

 1. Portugal heeft 1 club verloren kunnen ze Nederland nu nog inhalen.Vanaf 2024 / 2025 heeft Nederland mogelijk de 6de plaats is dit voor 1 jaar of voor een langere periode in bezit

  • B. Berends Reply

   In theorie kan Portugal ons nog achterhalen, echter wanneer Sporting Portugal wordt uigeschakeld dan niet meer. Dan is de 6e plaats definitief van Nederland en hebben we voor het seizoen ’24/’25 2 vaste CL tickets + 1 ticket voor de voorrondes.

   De ranglijst van dit seizoen is alleen leidend voor de ticketverdeling voor seizoen ’24/’25. Nederland moet deze 6e plaats zien vast te houden om deze startbewijzen meerdere seizoenen te behouden.

 2. Dat kan ik ook niet terugvinden. Mag Nederalnd (bij het vasthouden van plaats 6) 5 jaar 2 cl tickets +1voorronde ticket inzetten of is dit voor een 1 jaar?

  • B. Berends Reply

   De ranglijst van dit seizoen is alleen leidend voor de ticketverdeling voor seizoen ’24/’25. Nederland moet deze 6e plaats zien vast te houden om deze startbewijzen meerdere seizoenen te behouden.

 3. Maarten Verheul Reply

  Ook volgend seizoen ziet er gunstig uit, want dan valt het slechte seizoen 18/19 af. Dat scheelt 2300 punten tov Portugal

Write A Comment