Dit kan de week worden waarin Nederland de 6e plaats op de coëfficiëntenranglijst veilig stelt. Dan moeten zowel FC Porto als Sporting Portugal worden uitgeschakeld. Na donderdagavond weten we in ieder geval welke 8 clubs zich hebben geplaatst voor de kwartfinales van de Champions-, Europa- en Conference League. Voor de CL en EL geldt dat plaatsing voor de kwartfinales 1.000 bonuspunt oplevert. Welke gedeeld moet worden door het aantal startbewijzen om de bonuspunten te bereken voor het landcoëfficiënt. Vanavond neemt Manchester City het in eigen huis op tegen RB Leipzig en tegelijkertijd ontvangt FC Porto het Italiaanse Internazionale. Laatstgenoemde wedstrijd kan dus de eerste stap zijn richting het veilig stellen van plaats 6.

#7 🇵🇹 Portugal 55.382

SL Benfica heeft zich al geplaatst voor de laatste 8 van het Miljardenbal. FC Porto zal zich hier graag ook bij willen voegen. Dan moeten ze vanavond om 21.00 uur wel een eerder opgelopen achterstand tegen Internazionale zien goed te maken. De heenwedstrijd ging namelijk met 1-0 verloren in Italië. Europees gezien werd er thuis al gewonnen van Bayer Leverkusen en Atlético Madrid, terwijl er ook met 0-4 geflatteerd werd verloren van Club Brugge. Inter verloor op haar beurt alleen uit bij Bayern München nadat er in Barcelona met 3-3 gelijk werd gespeeld en 0-2 werd gewonnen in Tsjechië van Viktoria Plzen.

Vanavond lijkt het dan ook nog beide kanten op te kunnen gaan. Mocht FC Porto zich weten te ontdoen van Internazionale dan mag Portugal 0.500 coëfficiëntenpunt (0.333 punt voor de overwinning + 0.167 bonuspunt) bijschrijven. De achterstand op Nederland kan daarmee worden verkleind tot 2.018 punt.

Manchester City en RB Leipzig speelden de heenwedstrijd met 1-1 gelijk in Duitsland. City lijkt vanavond de grote favoriet om zich te plaatsen voor de laatste 8. Tegelijkertijd juicht heel Nederland voor Internazionale. Daar zij de kans hebben om de Portugese clubs te reduceren tot 2.

Wordt vervolgd.