Nederland weet zich sinds gisteren, door de overwinning van PSV, verzekerd van minimaal 18 Europese groepswedstrijden. Naast PSV, zijn Ajax en AZ zeker van respectievelijk Champions League en Conference League voetbal. Feyenoord en Vitesse kunnen zich hier nog bij voegen. Door de overwinning van Midtjylland op Celtic, neemt PSV het in de volgende ronde op tegen de Denen. Vanavond komt onze volledige coëfficiëntenregio weer in actie en ook Portugal en België komen aan bod.

#7 🇳🇱 Nederland 31.400

Feyenoord heeft vanavond de kans om zich te plaatsen voor de derde voorronde ECL. Na de enigszins tegenvallende wedstrijd vorige week in Kosovo, moet Feyenoord in eigen huis de verwachtingen kunnen waarmaken. In Kosovo kwamen beide teams niet tot scoren, maar waren de Rotterdammers wel de bovenliggende partij. Beide teams zijn dit weekend niet in actie gekomen. Om 20.00 uur speelt Feyenoord in de eigen Kuip tegen Drita. Met de steun van het Legioen mag het niet fout gaan. Mocht alles volgens plan gaan, dan mag Nederland 0.200 punt bijschrijven en neemt Feyenoord het in de volgende ronde op tegen het Zwitserse FC Luzern.

#8 🇷🇺 Rusland 30.182

Om 18.00 uur neemt PFK Sotsji het op tegen Keshla FK in Azerbeidzjan. Dit lijkt een wedstrijd te gaan worden voor de formaliteit. De Russen wonnen de thuiswedstrijd oppermachtig met 3-0. Het moet raar lopen willen zij dit nog gaan weggeven. De competitie van Azerbeidzjan is nog niet begonnen en zodoende heeft de thuisploeg wel rust gehad. Sotsji speelde maandag nog en verloor met 1-0. De Russen kunnen vanavond weer 0.200 punt verdienen. In de volgende ronde nemen zij het op tegen Partizan Belgrado of DAC 1904 Dunajska.

#9 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 Schotland 29.500

Celtic heeft gisteren niet het goede voorbeeld gegeven. Zij verloren na verlenging van Midtjylland en zijn nu veroordeeld tot de derde voorronde van de Europa League. De kans is groot dat er na vanavond twee Schotse ploegen zich plaatsen voor de derde voorronde ECL. Om 18.30 uur verdedigt Aberdeen een 5-1 voorsprong in Zweden tegen BK Häcken. Hibernian neemt het tegelijkertijd op tegen Santa Coloma in Andorra. Hibernian won de thuiswedstrijd met 3-0 en de uitwedstrijd lijkt ook hier een formaliteit. Mochten beide teams weer winnen, dan kunnen er 0.400 coëfficiëntenpunten worden bijgeschreven.

#10 🇦🇹 Oostenrijk 28.750

Oostenrijk is het Europese seizoen niet goed begonnen. Rapid Wien haalde gisteren de derde voorronde CL niet, doordat zij over twee wedstrijden de mindere waren tegen Sparta Praag. Austria, de andere ploeg uit Wenen, moet vanavond alle zeilen bijzetten om de derde voorronde van de ECL te bereiken. In eigen huis kwamen zij vorige week niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen het IJslandse Breidablik. Om 19.30 uur heeft Austria Wien minimaal 90 minuten de tijd in IJsland om de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken.

#11 🇺🇦 Oekraïne 28.500

Om 18.00 uur nemen FC Vorskla Poltava en Kuopion Palloseura het tegen elkaar op in Oekraïne. Vorige week werd er in Finland met 2-2 gelijk gespeeld. In de absolute slotfase maakte de thuisploeg, Kuopion, nog gelijk. Vanavond kan het dus nog alle kanten op, maar lijken de Oekraïners op basis van het thuisvoordeel de favoriet. Winst levert 0.200 punt en kan Oekraïne tot op 0.050 punt van de nummer 10, Oostenrijk, brengen.

#6 🇵🇹 Portugal 41.966 & #12 🇧🇪 België 25.000

Nederland kan dit seizoen het gat met Portugal verkleinen om volgend seizoen de echte jacht in te zetten. PSV is goed begonnen en Feyenoord kan vanavond dat voorbeeld volgen. Santa Clara lijkt echter geen misstap te gaan maken. Vorige week werd er eenvoudig met 0-3 gewonnen van FK Skhupi in Macedonië. Vanavond wordt de return om 22.00 uur gespeeld.

Ook KAA Gent verdedigt vanavond een grote voorsprong. Vorige week werd er in eigen huis met 4-0 gewonnen van het Noorse Valerenga. Om 19.00 uur wordt de tweede wedstrijd gespeeld in Noorwegen.

Vanavond worden er net als vorige week 8 wedstrijden gespeeld. De eerste om 18.00 uur en de laatste om 22.00 uur. De belangrijkste begint om 20.00 uur, als Feyenoord het in eigen huis opneemt tegen KF Drita.

Wordt vervolgd.

Author

Fervent voetballiefhebber, cijfergoeroe en geobsedeerd door de Coëfficiëntenpolonaise.

Write A Comment