13 april 2023 bleek de uiteindelijke datum waarop Nederland de 6e plaats definitief veilig stelde. Zodoende hebben wij in het seizoen ‘24/’25 zes Europese startbewijzen. Waaronder 2 rechtstreekse voor de groepsfase van de Champions League en nog eens 1 voor de voorrondes. Daarnaast is de bekerwinnaar verzekerd van de groepsfase Europa League, speelt de nummer 5 voorrondes EL en stroomt de nummer 6 in, in de voorrondes van de Conference League. Ten slotte wordt de kampioen van Nederland volgend seizoen al ingedeeld in pot 1.

Dit alles doordat Feyenoord wist te winnen van AS Roma en beide Portugese ploegen werden verslagen door hun Italiaanse opponent. SL Benfica leed een 0-2 nederlaag in eigen huis tegen Internazionale en Sporting Portugal ging met 1-0 onderuit in Turijn tegen Juventus. Dit bracht Nederland op een onoverbrugbare voorsprong van 3.418 coëfficiëntenpunt. Portugal kan namelijk nog ‘maar’ 3.333 punt behalen.

Gisteren plaatsten Real Madrid en AC Milan zich als eerste voor de halve finales van de Champions League. Real deed dat door weer met 0-2 te winnen van Chelsea en Milan wist  Napoli op een 1-1 gelijk spel te houden. Dat was na de 1-0 overwinning van vorige week voldoende om zich voor het eerst sinds 2007 weer te voegen bij de beste 4 van Europa. Plaatsing voor de halve finales van de CL is goed voor 1.000 bonuspunt (gedeeld door het aantal startbewijzen). Vanavond gaan Internazionale, SL Benfica, Bayern München en Manchester City op jacht naar hun halve finale plaats.

#7 🇵🇹 Portugal 55.882

Na 3 seizoenen te hebben afgesloten als 6e land op de coëfficiëntenranglijst komt daar dit seizoen een einde aan. Portugal eindigt hoe dan ook als nummer 7 en verliest 1 startbewijs voor de CL in het seizoen ‘24/’25. Mede doordat zowel Benfica als Sporting Portugal vorige week hun wedstrijd verloor. Eerstgenoemde verloor in eigen huis van Internazionale met 0-2. Vanavond nemen zij het weer tegen elkaar op om 21.00 uur in Italië. De Portugezen staan daar voor de zware taak om de opgelopen schade te herstellen. Echter beleven zij een slechte reeks; in de eigen competitie zagen zij hun 10 punten voorsprong slinken tot een marge van 4 punten en tussentijds werd er dus ook nog in eigen huis verloren van Inter. Het tot dusver fantastische seizoen lijkt een aantal weken te lang te duren. Wanneer zij vanavond toch voor een verrassing weten te zorgen dan mag Portugal 0.500 coëfficiëntenpunt (inclusief 0.167 bonuspunt) bijschrijven.

Na AC Milan lijkt dus ook Internazionale zich bij de beste 4 van Europa te gaan spelen. Wat Milaan voor eventjes de voetbalhoofdstad van Europa maakt. Tegelijkertijd verdedigt Manchester City een 0-3 voorsprong in München tegen Bayern.

Wordt vervolgd.

Author

Fervent voetballiefhebber, cijfergoeroe en geobsedeerd door de Coëfficiëntenpolonaise.

Write A Comment