Drie-en-een-halve week geleden stond heel Nederland klaar om een massale coëfficiëntenpolonaise in te zetten. Arsenal moest alleen ‘even’ Sporting Portugal uitschakelen dan was plaats 6 van ons. Niets bleek echter minder waar en dus moest de champagne (voor even) terug in de koelkast. Deze week kan de champagne ontkurkt gaan worden al gaat dat niet eenvoudig worden. In onderstaande scenario’s is Nederland deze week al verzekerd van de 6e plaats:

 • AZ en Feyenoord winnen en de Portugese clubs;
  • Spelen beide gelijk
  • Verliezen beide
  • Boeken 1 keer winst en verliezen de andere wedstrijd
  • Behalen 1 gelijkspel en verliezen de andere wedstrijd.
 • De Nederlandse clubs winnen 1 keer en de andere speelt gelijk EN de Portugese clubs spelen maximaal 1 keer gelijk en verliezen de andere wedstrijd(en).
 • AZ en Feyenoord spelen beide gelijk of behalen 1 winst en 1 nederlaag EN beide Portugese clubs verliezen.

Deze week worden namelijk de heenwedstrijd in de kwartfinales van alle drie de Europese toernooien gespeeld. Vandaag en morgen beginnen we in de Champions League en donderdag is het de beurt aan de Europa- en Conference League. Vanavond staat de absolute kraker tussen Manchester City en Bayern München op het programma. Tegelijkertijd neemt SL Benfica het thuis op tegen Internazionale, welke van belang is voor onze coëfficiëntenregio. Hier blikken wij weer kort op vooruit.

#7 🇵🇹 Portugal 55.882

Doordat Sporting Portugal wist te stunten en Arsenal uitschakelde zijn er nog 2 Portugese clubs actief. Eerder plaatste SL Benfica zich namelijk al voor de kwartfinales van de Champions League door eenvoudig af te rekenen met Club Brugge. In deze kwartfinales zijn zij gekoppeld aan Internazionale. Die in de vorige ronde wist af te rekenen met FC Porto. Vanavond wordt de heenwedstrijd om 21.00 uur in Portugal gespeeld. Benfica speelde dit seizoen al 12 Europese wedstrijden en is tot nog toe ongeslagen. Dit weekend leden zij echter hun 2e nederlaag dit seizoen door in eigen huis van FC Porto te verliezen. Een nederlaag zonder grote gevolgen, daar het kampioenschap hen bijna niet meer kan ontgaan. Internazionale heeft op haar beurt al 6 wedstrijden op een rij niet meer gewonnen en staat in de eigen competitie op een plaats die geen recht geeft op Champions League voetbal. SL Benfica lijkt vanavond dan ook de favoriet al hopen wij natuurlijk dat Internazionale ons nog eens een goede dienst bewijst.

Na vanavond kan Nederland weer een stap dichter bij de 6e plaats komen. Hiervoor zijn wij wel afhankelijk van Internazionale. Tegelijkertijd kan er genoten worden van het treffen tussen Manchester City en Bayern München.

Wordt vervolgd.

Author

Fervent voetballiefhebber, cijfergoeroe en geobsedeerd door de Coëfficiëntenpolonaise.

1 Comment

Write A Comment