Gisteren plaatste SL Benfica zich zoals verwacht voor de kwartfinales van de Champions League. In eigen huis waren ze veel te sterk voor Club Brugge, terwijl ze de uitwedstrijd ook al gewonnen hadden. Daarnaast schaarde ook Chelsea zich bij de beste 8 van Europa door met 2-0 te winnen van Borussia Dortmund. Dit was voldoende om de eerder opgelopen 0-1 achterstand goed te maken. Zodoende zijn alle Engelse clubs nog Europees actief. Aan het begin van de avond had AZ al voor een welkome verrassing gezorgd. Zij wonnen in Italië met 1-2 van Lazio Roma. Hierdoor verkleinde Portugal haar achterstand met slechts 0.100 coëfficiëntenpunt en heeft AZ nog alle kans om de volgende ronde te bereiken.

Het definitief behalen van de 6e plaats wordt al bijna gevierd al lijkt dit nog wat voorbarig. De voorsprong van Nederland bedraagt 2.484 en is daarmee vrij ruim. Zelfs wanneer Benfica de Champions League wint is dit op zichzelf niet voldoende om Nederland in te halen. Wanneer FC Porto zijn achterstand tegen Internazionale niet weet om te buigen EN Sporting Portugal wordt uitgeschakeld door Arsenal. Dan kan de vlag uit en is plek 6 een feit, maar dat moet dan eerst wel gebeuren.

Opportuun zoals we zijn wordt er zelfs al naar de 5e plaats van Frankrijk gekeken. Onze achterstand bedraagt nog altijd 2.631 punt. Wat voor Portugal geldt ten opzichte van Nederland, geldt eigenlijk ook voor ons ten opzichte van Frankrijk. Om te beginnen moet PSG vanavond dan uitgeschakeld worden door Bayern München.

Vanavond voegen zich namelijk nog 2 clubs zich bij de beste 8 van Europa. Tottenham Hotspur neemt het thuis op tegen AC Milan nadat de heenwedstrijd met 1-0 werd gewonnen door de Italianen. Bayern Munchen verdedigt in eigen huis een 1-0 voorsprong tegen Paris Saint-Germain.

#5 🇫🇷 Frankrijk 60.331

De Fransen beleefde de vorige speelronde een dramatische donderdagavond. AS Monaco, Stade Rennais en FC Nantes werden alle drie uitgeschakeld. Waarbij de eerste 2 het onderspit dolven na penalty’s. Zodoende heeft Frankrijk nog slechts 2 ijzers in het vuur om punten te scoren. Waarbij PSG zichzelf een hele slechte dienst heeft bewezen door in eigen huis met 0-1 te verliezen van Bayern München. De Franse hoop lijkt dus gevestigd op OGC Nice. Zij zijn in de 1/8ste finales Conference League gekoppeld aan het Moldavische FC Sheriff en lijken daarin de favoriet.

Vanavond om 21.00 staat PSG in München voor de lastige opgave om de opgelopen achterstand om te draaien. Mocht dat toch lukken dan levert dat 0.500 coëfficiëntenpunt op.

De helft van de kwartfinalisten zijn na vanavond bekend. Tottenham moet een 1-0 achterstand zien om te draaien om niet de eerste Engelse club te zijn die dit seizoen wordt uitgeschakeld. Daarnaast biedt de eventuele naderende uitschakeling van PSG ons de stiekeme kans om omhoog te kijken.

Wordt vervolgd.

Author

Fervent voetballiefhebber, cijfergoeroe en geobsedeerd door de Coëfficiëntenpolonaise.

1 Comment

Write A Comment