Vandaag komen de laatste 4 clubs in actie in de 1/8ste finales van de Champions League. Gisteren won Real Madrid na een waar spektakelstuk met 5-2 in en van Liverpool. Gelijktijdig was SSC Napoli in Duitsland een maatje te groot voor Eintracht Frankfurt. Zodoende hebben 4 van de 6 groepswinnaars de heenwedstrijd gewonnen. Alleen Tottenham en Chelsea gingen huiswaarts met de kleinst mogelijke nederlaag. Vanavond staat RB Leipzig – Manchester City en Internazionale – FC Porto op het programma. Laatstgenoemde is uiteraard van belang voor de strijd om plaats 6 en City kan bij winst de koppositie weer overnemen van Bayern München op de clubranglijst.

#7 🇵🇹 Portugal 54.216

Waar Nederland vorige week donderdag een desastreuse avond beleefde, daar ging het de Portugese clubs nog minder af. Sporting Portugal scoorde in de allerlaatste minuut de gelijkmaker tegen FC Midtjylland terwijl Sporting Braga in eigen huis met 0-4 onderuit ging tegen Fiorentina. Eerstgenoemde moet zodoende morgen zien te winnen in Denemarken en voor Braga lijkt uitschakeling al een feit. In de Champions League gaat het de Portugezen echter een stuk beter af. SL Benfica won vorige week al met 2-0 in België van Club Brugge. Zij lijken zich te kunnen klaarmaken voor de kwartfinales wat Portugal 0.167 bonuspunt oplevert.

FC Porto neemt het vanavond in Italië op tegen Internazionale. Porto eindigde in een groep met Club Brugge, Bayer Leverkusen en Atlético Madrid als groepswinnaar. Door op de laatste speeldag te winnen van Atlético. Inter eindigde op haar beurt 2e in een groep met Bayern München, FC Barcelona en Viktoria Plzen. Porto is al 22 wedstrijden op rij ongeslagen en wist haar laatste 10 wedstrijden zelfs winnend af te sluiten. De Italianen zijn nu al 5 wedstrijden ongeslagen. Het zal dus een wedstrijd worden tussen 2 ploegen in vorm. Winst voor Porto levert Portugal 0.333 coëfficiëntenpunt op.

Portugal kan vanavond dus weer goede zaken doen in de Champions League en de achterstand op Nederland wederom verkleinen. Nederlands hoop is gevestigd op de Italianen. Tegelijkertijd neemt groepswinnaar Manchester City het uit op tegen RB Leipzig. De drie overige Engelse club verloren allen hun heenwedstrijd in deze fase.

Wordt vervolgd.

Author

Fervent voetballiefhebber, cijfergoeroe en geobsedeerd door de Coëfficiëntenpolonaise.

Write A Comment