Nog één nachtje slapen en dan barst het coëfficiëntengeweld echt los. Vanavond worden ons eerst nog 2 wedstrijden in de Champions League voorgeschoteld. Gisteren wonnen AC Milan en Bayern München hun wedstrijd met het kleinst mogelijke verschil. Milan deed dat in eigen huis tegen Tottenham Hotspur en de Duitsers waren in Parijs te sterk voor PSG. Zodoende mochten Italië en Duitsland punten bijschrijven. Vanavond neemt Club Brugge het in eigen huis op tegen SL Benfica en ontvangt Borussia Dortmund, Chelsea. Vooral de eerstgenoemde wedstrijd is van belang voor Nederland. Op dit moment verdedigen we een voorsprong van 2.984 coëfficiëntenpunt. Welke vanavond verkleind kan worden met 0.333 punt. Dan moet er wel gewonnen worden van de Belgen, die op hun beurt hun voorsprong op Schotland kunnen vergroten.

#7 🇵🇹 Portugal 53.716

4 Portugese clubs bereikte de groepsfase van een Europees toernooi. Alle vier de clubs wisten ook te overwinteren waardoor Portugal nog goed vertegenwoordigd is. 2 clubs, FCPorto en SLBenfica, wisten als groepswinnaar de laatste 16 van het Miljardenbal te bereiken. Desalniettemin heeft Portugal haar achterstand op de gewilde 6e plaats niet weten te verkleinen, in tegendeel. Naast beide genoemde clubs zijn ook Sporting Portugal (tussenronde Europa League) en Sporting Braga (tussenronde Conference League) nog actief. Vanavond is het eerst de beurt aan Benfica. In een groep met Juventus en PSG wisten zij knap als nummer 1 te eindigen. In de volgende ronde zijn zij gekoppeld aan ClubBrugge. Een, op voorhand, te nemen horde.

SL Benfica was lange tijd ongeslagen in alle competities, maar moest na de winterstop 2 keer haar meerdere erkennen op bezoek bij Braga. In de competitie werden de laatste 4 wedstrijden echter gewonnen waardoor zij fier aan kop gaan. Vanavond lijken zij dan ook de favoriet. Een overwinning is goed voor 0.333 coëfficiëntenpunt en levert een goede uitgangspositie op.

#8 🇧🇪 België 38.600

Onze zuiderburen zijn bezig aan een heel goed Europees seizoen. Met 4 clubs wisten zij te overwinteren en gedurende het seizoen werd er al 10.600 coëfficiëntenpunt verzameld. Hierdoor zijn de Belgen weer ruimschoots terug in de top10 en moet er een wonder gebeuren willen zij daar niet tot het einde van het seizoen in blijven. Vanavond is het aan Club Brugge om de kastanjes uit het vuur te halen. Zij nemen het vanavond in eigen huis op tegen SL Benfica. Brugge wist in een groep met FC Porto, Bayer Leverkusen en Atlético Madrid knap als 2e te eindigen.

Na het WK is de klad er echter ingekomen. Van de 9 gespeelde wedstrijden werd er slechts 1 gewonnen. Niet alleen werden zij uitgeschakeld in de beker, maar ook zakten zij af tot de 4e plaats in de eigen competitie. Vanavond treffen zij met Benfica een ploeg in vorm en de Belgen lijken dan ook de underdog. Mocht Brugge toch weten te winnen, dan is dat goed voor 0.400 punt.

Naast Club Brugge – SL Benfica nemen ook Borussia Dortmund en Chelsea het tegen elkaar op. Dortmund wist na de winterstop al haar wedstrijden te winnen. Terwijl de Londenaren slechts 2 van hun 9 wedstrijden winnend wisten af te sluiten.

Wordt vervolgd.

Author

Fervent voetballiefhebber, cijfergoeroe en geobsedeerd door de Coëfficiëntenpolonaise.

Write A Comment