Na ruim 3 maanden afwezigheid verwelkomen wij vanavond eindelijk weer het Europese clubvoetbal. Deze week vinden de eerste wedstrijden plaats in de 1/8ste finales van de Champions League en worden alle heenwedstrijden gespeeld in de tussenrondes van de Europa- en Conference League. De 1/8ste finales CL worden, zoals voorgaande jaren, uitgesmeerd over 4 weken. In diezelfde periode worden de tussenrondes en 1/8ste finales van de EL en ECL afgewerkt. Een overwinning in de knock-out fase levert ‘gewoon’ 2.000 coëfficiëntenpunt op. Net zoals een gelijkspel gewoon goed is voor 1.000 punt. Voor het bereiken van de kwartfinales CL wordt ook nog 1.000 bonus toegekend. Dat geldt ook voor de winnaars van de tussenronde in de Europa League.

Vanavond worden er slechts 2 wedstrijden gespeeld. Waarvan 1 in onze coëfficiëntenregio en dat is meteen een kraker. Het sterren ensemble van PSG neemt het in eigen huis op tegen Bayern München. Tegelijkertijd speelt AC Milan tegen Tottenham Hotspur.

#5 🇫🇷 Frankrijk 59.497

De Fransen zijn nog actief met 5 clubs in Europa en 4 daarvan komen er deze week aan bod. Alleen OGC Nice hoeft niet in actie te komen, doordat zij zich als groepswinnaar direct geplaatst hebben voor de 1/8ste finales van de Conference League. De huidige voorsprong van Frankrijk op Nederland bedraagt 2.797 punt en is dus aanzienlijk. De Franse clubs hebben het echter niet bepaald getroffen tijdens de loting en dat geldt zeker voor PSG. De Parijzenaren eindigde 2e achter het verrassende Benfica en werden gekoppeld aan groepswinnaar Bayern München.  Om 21.00 uur wordt de heenwedstrijd gespeeld in Frankrijk. Beide clubs zijn Europees nog ongeslagen en gaan aan kop in de eigen competitie. Bayern wist zelfs al haar groepswedstrijden te winnen.

PSG wist in 2023 slechts 3 van haar 7 competitiewedstrijden te winnen en werd vorige week nog uitgeschakeld in de beker. Bayern München begon het jaar nog met 3 gelijke spelen, maar wist vervolgens 3 keer op rij te winnen. Bij winst voor PSG lopen de Fransen vanavond in ieder geval 0.333 coëfficiëntenpunt uit.

Vanavond dus slechts 2 wedstrijden die gelijktijdig worden afgewerkt. Naast PSG – Bayern München, ontvangt AC Milan groepswinnaar Tottenham Hotspur.

Wordt vervolgd.

Author

Fervent voetballiefhebber, cijfergoeroe en geobsedeerd door de Coëfficiëntenpolonaise.

Write A Comment