Gisteren was vanuit Nederlands perspectief een goede avond. FC Porto wist nog groepswinnaar te worden door te winnen van Atlético Madrid. Qua bonuspunten maakt het in de Champions League echter niet uit of je 1ste of 2de wordt in je groep. Geen extra bonuspunten voor Porto dus. Vervolgens verloor Sporting Portugal in eigen huis van Eintracht Frankfurt en leek het lange tijd Europees uitgeschakeld te worden. Waar het niet dat een doelpunt ver in de blessuretijd op het andere veld er voor zorgde dat Sporting toch nog de Europa League in mag. Dat levert ook geen bonuspunten op. Waardoor Portugal ‘slechts’ 0.333 coëfficiëntenpunt behaalde in plaats van de mogelijke 1.500. Vanavond staat er veel minder op het spel. De concurrentie bestaande uit Frankrijk en Portugal speelt vanavond alleen voor de overwinning en de daarbij horende 0.333 punt.

#5 🇫🇷 Frankrijk 57.164

Olympique Marseille had gisteren overwintering in eigen hand. Tot de laatste secondes leek hen dat ook te lukken. De wedstrijd duurde echter een paar tellen te lang waardoor er alsnog met 1-2 verloren werd en Marseille dit seizoen niet meer actief is in Europa. Dat betekende dat de eerste Franse club is uitgeschakeld. Vanavond staat er voor Paris Saint-Germain alleen de groepswinst op het spel. Om 21.00 uur spelen zij een uitwedstrijd tegen Juventus. Bij een overwinning van PSG zijn de Parijzenaren vrijwel zeker van groepswinst. Bij elk ander resultaat zijn zij afhankelijk van het resultaat op het andere veld. Voor Juventus geldt vrijwel hetzelfde. Bij winst spelen zij vrijwel zeker Europa League na de winterstop. Bij een gelijkspel of een nederlaag moet de blik richting Israël. Frankrijk kan vanavond 0.333 punt uitlopen op Nederland.

#7 🇵🇹 Portugal 53.049

Portugal had gisteren de uitgelezen kans om voor het eerst in de historie met 3 clubs de laatste 16 van de Champions League te bereiken. Sporting Portugal kwam nog met 1-0 voor, maar moest uiteindelijk toch haar meerdere erkennen in Eintracht Frankfurt. Sporting moest lange tijd vrezen voor Europese uitschakeling. Echter kwam het met de schrik vrij en plaatsten zij zich voor de tussenronde van de Europa League. Net als PSG speelt ook SL Benfica vanavond alleen nog voor de groepswinst. Tegelijkertijd neemt Benfica het op tegen Maccabi Haifa. De Portugezen hebben evenveel punten als de Fransen, maar een veel minder doelsaldo. Benfica moet met 4 doelpunten meer verschil winnen dan PSG om de groepswinst te behalen. Of uiteraard hopen dat de club uit Parijs niet weet te winnen in Italië. Portugal kan 0.333 coëfficiëntenpunt behalen en de achterstand op Nederland verkleinen tot 0.918 punt.

Weinig actie in onze coëfficiëntenregio. In groep E en F zijn er nog voldoende tickets te verdelen dus daar belooft het wel spannend te worden.

Wordt vervolgd.

Author

Fervent voetballiefhebber, cijfergoeroe en geobsedeerd door de Coëfficiëntenpolonaise.

1 Comment

Write A Comment