Deze Europese speelronde gaat waarschijnlijk veel bonuspunten opleveren. We zijn namelijk onderhand al aanbeland bij de 5de van de in totaal 6 speelrondes uit de groepsfases. Ter herinnering, plaatsing voor de laatste 16 van de Champions League levert 5 bonuspunten op voor het clubcoëfficiënt en moet gedeeld worden door het aantal clubs voor het landcoëfficiënt. Nederland komt vanavond niet in actie en de concurrentie, Frankrijk en Portugal, wel. Beide lijken vanavond bonuspunten te mogen bijschrijven. In de overige drie groepen kunnen de (eerste) beslissingen ook vallen. Chelsea, FC Salzburg, RB Leipzig, Borussia Dortmund, PSG en SL Benfica kunnen zich vanavond plaatsen voor de volgende ronde.

#5 🇫🇷 Frankrijk 54.997

Frankrijk kende vorige speelronde een prima dinsdag en woensdag. De Donderdag verliep een stuk minder positief. 3 van de 4 clubs verloren. Stade Rennais wist als enige te winnen, maar verzekerde zich zodoende wel van overwintering in de Europa League. Dit leverde al 0.333 bonuspunt op. Vanavond komt daar hoogstwaarschijnlijk 0.833 bonuspunt bij. Paris Saint-Germain ontvangt namelijk om 21.00 uur Maccabi Haifa. Bij een overwinning zijn de Parijzenaren verzekerd van plaats 1 of 2. Bij een gelijkspel zijn ze afhankelijk van het resultaat op het andere veld. Bij winst van Benfica of een gelijkspel is PSG ook door naar de volgende ronde. Bij een verrassende nederlaag plaatst PSG zich vanavond nog niet. De heenwedstrijd eindigde in Israël in een 1-3 overwinning voor de Fransen. Het ligt dan ook voor de hand dat Frankrijk vanavond 1.167 coëfficiëntenpunt uitloopt op Nederland.

#7 🇵🇹 Portugal 50.216

Deze week kan zomaar eens de week van de Portugese clubs worden. 2 clubs kunnen zich deze week plaatsen voor de laatste 16 van de CL, de 3e club heeft dit ook nog in eigen hand en Braga kan overwintering in de EL veilig stellen. Vanavond is het aan SL Benfica om het goede voorbeeld te geven. In eigen huis ontvangen zij om 21.00 uur Juventus. De Italianen stellen tot nog toe teleur. In Groep H houden zij met 3 behaalde punten alleen Maccabi Haifa achter zich op basis van doelsaldo. Zij moeten vanavond dan ook winnen willen ze nog een theoretische kans houden op overwintering in de CL. Bij elk ander resultaat is de 3e plaats het hoogst haalbare. Voor Benfica geldt dat zij bij winst zeker zijn van de laatste 16. Een gelijkspel kan ook genoeg zijn, mits PSG niet verliest van Maccabi Haifa. Waarschijnlijk behaalt Portugal vanavond minimaal 0.833 bonuspunt. Mocht, het nog ongeslagen, Benfica vanavond winnen dan worden er daar nog 0.333 coëfficiëntenpunt aan toegevoegd. Dat zou de voorsprong van Nederland verkleinen tot 1.118 punt.

Geen Nederlandse punten vanavond, maar wel veel punten in het verschiet voor de concurrentie. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat de ranglijst er voor Nederland na vanavond minder rooskleurig uitziet. Frankrijk kan de voorsprong aanzienlijk vergroten en Portugal kan op haar beurt de achterstand fors verkleinen.

Wordt vervolgd.

Author

Fervent voetballiefhebber, cijfergoeroe en geobsedeerd door de Coëfficiëntenpolonaise.

1 Comment

 1. Hallo ,

  Ik zie uw website https://www.coefficienten.nl en het is indrukwekkend. Ik vraag me af of advertentie-opties zoals gastpost, advertentie-inhoud beschikbaar zijn op uw site?

  Wat is de prijs als we op uw site willen adverteren?

  Opmerking: het artikel mag geen teken zijn als gesponsord of adverteren.

  Proost
  jack smith

Write A Comment