Geen officiële Europese speelronde deze week, maar toch een kans voor Nederland om coëfficiëntenpunten te behalen. Vanwege het overlijden van Koningen Elizabeth werd de wedstrijd tussen Arsenal en PSV van 15 september verplaatst naar vandaag. Dat zal dan ook de enige wedstrijd zijn van vanavond. Een uitgelezen kans dus om het gat met nummer 5, Frankrijk, te verkleinen op de coëfficiëntenranglijst. Gisteren plaatsten wij een artikel waarin we de nieuwe opzet van de Champions-, Europa- en Conference League toelichtten. Een grote wijziging is het extra startbewijs voor de groepsfase van de Champions League en een 7e, extra, Europees ticket voor de nummer 5 op de ranglijst. Sportief en financieel zou dat een enorme sprong vooruit zijn voor het Nederlandse clubvoetbal. Voorlopig lijkt het behoud van de 6e plaats echter een grotere prioriteit. Uiteraard blikken we kort vooruit op vanavond.

#6 🇳🇱 Nederland 52.500

Op vele Europese velden worden er deze week landelijke bekerwedstrijden gespeeld. Dat geldt niet voor Arsenal en PSV. Zij nemen het vanavond om 19.00 uur tegen elkaar op in Londen. Ondanks dat beide ploegen 1 wedstrijd minder hebben gespeeld zijn zij wel de nummer 1 en 2 in Groep A van de Europa League. Beide teams zijn dan ook al verzekerd van Europese overwintering. Arsenal heeft vanavond aan een gelijkspel genoeg om zeker te zijn van overwintering in de Europa League. De koploper van de Engelse competitie houdt dan namelijk hoe dan ook Bodø/Glimt achter zich. PSV zet vanavond bij een gelijkspel ook een stap in de goede richting, maar heeft zelfs aan een overwinning nog niet genoeg om vanavond al zeker te zijn. Arsenal is op dit moment de ploeg in vorm en lijkt op voorhand, zeker in eigen huis, een maatje te groot voor de Eindhovenaren. De eerste berichten zijn echter dat Arteta veel van zijn basisspelers rust gaat geven. Hierdoor treft PSV niet het sterkst mogelijke Arsenal en lijken hun kansen aanzienlijk toe te nemen. Mocht dit tot een overwinning leiden dan mag Nederland 0.400 punt bijschrijven. Het gat met Frankrijk zou zodoende nog ‘maar’ 2.097 punt bedragen en de voorsprong op Portugal vergroot worden tot 2.684 coëfficiëntenpunt.

Slechts 1 wedstrijd vanavond, maar wel een mooi affiche tussen de koploper van Engeland en PSV. Om 19.00 uur wordt er afgetrapt in Londen en vanaf dan gaat PSV op jacht richting een stuntje.

Wordt vervolgd.

Author

Fervent voetballiefhebber, cijfergoeroe en geobsedeerd door de Coëfficiëntenpolonaise.

Write A Comment