Manchester City en Real Madrid zijn de eerste twee clubs die zich hebben geplaatst voor de laatste 16 van het Miljardenbal. Voor Paris Saint-Germain en SL Benfica is het een kwestie van tijd. Waardoor Frankrijk en Portugal hoogstwaarschijnlijk 0.833 bonuspunt mogen bijschrijven. Vanavond kunnen SSC Napoli, Club Brugge, Bayern München en Internazionale zich ook bij de beste 16 van Europa voegen. Ajax speelt vanavond voor haar laatste kans en datzelfde geldt voor Olympique Marseille. Beide Portugese clubs kunnen zichzelf een goede dienst bewijzen, maar het tegendeel geldt natuurlijk ook. Het belooft dan ook een belangrijke avond te worden in onze coëfficiëntenregio. De Belgen kunnen een grote stap zetten richting de Schotten op plaats 8.

#6 🇳🇱 Nederland 51.900

Vooralsnog verloopt de Europese campagne van Ajax niet zoals de Amsterdammers hadden verwacht. De eerste wedstrijd werd nog ruimschoots gewonnen van Rangers FC, maar was Liverpool duidelijk een maatje te groot en werd Ajax op een 1-6 nederlaag getrakteerd in eigen huis door Napoli. Om 18.45 uur kan Ajax vanavond op voor revanche. Zij spelen dan een uitwedstrijd tegen SSC Napoli. De ploeg uit Napels is bij een overwinning of een gelijkspel verzekerd van een plaats bij de bovenste 2. Voor Ajax telt alleen een overwinning willen zij plaatsing nog in eigen hand houden. Gezien de huidige vorm van zowel Ajax als Napoli ligt dat niet voor de hand. Een stuntje van de Amsterdammer is wel goed voor 0.400 coëfficiëntenpunt.

#5 🇫🇷 Frankrijk 53.998

PSG is na gisterenavond vrijwel zeker van een plek bij de bovenste 2 in Groep H. Olympique Marseille deed vorige week hele goede zaken waardoor zij nog alle kans heeft om zich bij de Parijzenaren te voegen. In Groep D zit er maar 3 punten tussen nummer 1, Sporting Portugal, en nummer 4, Olympique Marseille. Deze ploegen nemen het vanavond om 21.00 uur tegen elkaar op in Portugal. Vorige week wisten de Fransen nog met 4-1 te winnen in de heenwedstrijd. Sporting speelde echter wel ruim een uur met 10 man waardoor er vanavond een ander spelbeeld wordt verwacht. Voor Olympique geldt dat er vanavond vooral niet verloren moet worden. Al zullen ze uiteraard hopen op meer. Meer is in dit geval goed voor 0.333 punt.

#7 🇵🇹 Portugal 49.716

Benfica deed gisteren enorm goede zaken door gelijk te spelen in Parijs en Juventus te zien verliezen in Israël. Hierdoor kan Portugal al bijna 0.833 bonuspunt bijschrijven. FC Porto en Sporting Portugal zijn ook nog in de race voor deze bonuspunten. Wat slecht nieuws zou zijn voor Nederland. Beide Portugese clubs spelen vanavond om 21.00 uur. Sporting Portugal ontvangt zoals gezegd Olympique Marseille en zet bij een overwinning een reuzestap richting de volgende ronde. FC Porto speelt in Duitsland tegen Bayer Leverkusen. Vorige week wisten de Portugezen nog met 2-0 te winnen van de Duitsers en zodoende hun eerste punten te verzamelen. Hierdoor staan beide ploegen nu op een gedeelde 2e plaats in Groep B samen met Atlético Madrid. Mochten zowel Sporting als Porto vanavond weten te winnen dan verdient Portugal 0.667 coëfficiëntenpunt.

#9 🇧🇪 België 34.000

Club Brugge verrast vriend en vijand door ruim aan kop te gaan in hun CL groep. Alle drie de wedstrijden werden gewonnen en ze hebben nog geen tegengoal hoeven te incasseren. Als zij vanavond weer weten te winnen dan plaatst Brugge zich voor de volgende ronde. Zelfs een gelijkspel zou voldoende kunnen zijn. Dan moet alleen de andere wedstrijd in de groep tussen Leverkusen en Porto niet ook in een gelijkspel eindigen. Een resultaat van Brugge in Madrid vanavond zou echter weer als stunt mogen worden bestempeld. Om 18.45 spelen zij namelijk in Madrid tegen Atlético. Een overwinning vanavond zou goed zijn voor 1.400 punt. Waardoor onze Zuiderburen op 0.400 coëfficiëntenpunt van de nummer 8, Schotland, kunnen komen.

Overzicht wedstrijden

TijdToernooiThuisUit
18:45CLSSC Napoli🇳🇱 Ajax
21:00CLBayer Leverkusen🇵🇹 FC Porto
21:00CL🇵🇹 Sporting Portugal 🇫🇷 Olympique Marseille

Veel actie in onze regio vanavond. Ajax trapt de avond af met een uitwedstrijd in Napels. Sporting en Marseille kruisen de degens en Porto speelt een lastige uitwedstrijd tegen Leverkusen. Tegelijkertijd kunnen 4 clubs zich vanavond al verzekeren van de volgende ronde.

Wordt vervolgd.