Gisterenavond was een vervelende avond voor Ajax, waardoor Nederland geen punten kon bijschrijven en de Amsterdammers vrijwel kansloos lijken om nog te overwinteren in de Champions League. Tegelijkertijd wisten de concurrenten Frankrijk en Portugal beide 0.333 coëfficiëntenpunt te scoren. Waardoor de Fransen hun voorsprong hebben uitgebreid naar 1.764 punt en de Portugezen hun achterstand verkleind hebben tot 1.518 punt. Vanavond rest Nederland niets anders dan toekijken. Aangezien er geen Nederlandse clubs in actie komen. De concurrenten komen wel in actie, maar komen tegen elkaar uit. Hierdoor is het in ieder geval niet mogelijk dat beide landen 0.333 punt pakken. Daarentegen is het wel zeker dat in ieder geval 1 concurrent punten behaalt.

#5 🇫🇷 Frankrijk 52.664

Olympique Marseille pakte gisteren de laatste strohalm om uitzicht te houden op overwintering in de CL. De eerste twee wedstrijden gingen verloren, maar in een leeg Stade Vélodrome werd er met 4-1 afgerekend met Sporting Portugal. Paris Saint-Germain kan zich vanavond vrijwel verzekeren van Europese overwintering. Al zullen ze daar uiteraard geen genoegen mee nemen. Om 21.00 uur neemt PSG het in Portugal op tegen medekoploper SL Benfica. Beide teams waren te sterk voor Juventus en Maccabi Haifa en hebben 6 punten behaald uit hun eerste 2 groepswedstrijden. De winnaar van vanavond zet dus een reuzestap richting de laatste 16 en behaalt 0.333 punt voor haar land.

#7 🇵🇹 Portugal 49.382

Portugal behaalde gisteren wisselend succes. Aan het begin van de avond ging Sporting Portugal hard onderuit in Marseille, nadat keeper Adán al snel met rood van het veld werd gestuurd. Daarmee kwam de stand tussen Frankrijk en Portugal deze week op 1-0 voor de Fransen. Later op de avond deed FC Porto het een stuk beter door met 2-0 te winnen van Bayer Leverkusen. Porto en Sporting Portugal doen beide nog volop mee om bij de beste 2 in hun groep te eindigen. Datzelfde geldt voor SL Benfica. Zij nemen het zoals gezegd in eigen huis op tegen PSG om 21.00. Op het spel staat de koppositie in Groep H en 0.333 coëfficiëntenpunt.

Nederland kan vanavond geen punten behalen. Van de 8 te spelen wedstrijden vindt er slechts 1 plaats in onze coëfficiëntenregio. Frankrijk en Portugal nemen het voor de 2e keer deze week tegen elkaar op wanneer SL Benfica, Paris Saint-Germain ontvangt.

Wordt vervolgd.