Na de 7 Champions League wedstrijden van gisteren staan er vanavond 9 wedstrijden op het programma. Het belooft weer een spannende avond te worden in onze regio. Nederland kan namelijk geen punten verzamelen terwijl onze beide concurrenten wel in actie komen. Gisteren kreeg het Ajax van Alfred Schreuder een flinke tik te verwerken. Vlak voor tijd moesten zij, de terechte, 2-1 incasseren waardoor Nederland geen punten verdiende. Beter nieuws kwam er uit Marseille waar de plaatselijke Olympique met 0-1 verloor van Eintracht Frankfurt. De Portugezen behaalden wisselend succes. Sporting Portugal won verrassend van Tottenham Hotspur, terwijl FC Porto minstens zo verrassend verloor van Club Brugge. Zoals jullie van ons gewend zijn, bespreken we ook vandaag weer de ins & outs van de te spelen wedstrijden.

#5 🇫🇷 Frankrijk 51.664

Na eerst verloren te hebben van Tottenham Hotspur ging ook de tweede groepswedstrijd van Marseille verloren. Hierdoor bezetten de Fransen de laatste plaats in groep D. Vanavond is het aan het sterrenensemble van Paris Saint-Germain om wel voor punten te zorgen. Om 21.00 uur nemen zij het in Israël op tegen het nietige Maccabi Haifa. Onder aanvoering van een ontketende Mbappe wist PSG haar eerste poulewedstrijd te winnen van Juventus. Een nieuwe overwinning vanavond is goed voor 0.333 coëfficiëntenpunt.

#7 🇵🇹 Portugal 48.382

Door de winstpartij van Sporting Portugal bedraagt de achterstand op plaats 6 nog ‘maar’ 1.718 punt. Vanavond kan SL Benfica dit gat nog verder verkleinen. Het Benfica van Roger Schmidt treft vanavond een oude Dame. Om 21.00 wordt er afgetrapt in het Allianz Stadium in Turijn. Juventus is de groepsfase begonnen met een nipte nederlaag in Parijs en zal een voor Nederland gunstig resultaat moeten bewerkstelligen om uitzicht te houden op de volgende ronde. Juventus is in de eigen competitie nog ongeslagen, maar met 2 overwinningen uit 6 wedstrijden kan er niet over een goede competitiestart gesproken worden. Benfica wist op haar beurt al haar voorgaande 11 wedstrijden winnend af te sluiten. Kan Juventus deze reeks doorbreken en Portugal 0.333 coëfficiëntenpunt ontnemen?

Overzicht wedstrijden

TijdToernooiThuisUit
21:00CLMaccabi Haifa🇫🇷 Paris Saint-Germain
21:00CLJuventus🇵🇹 SL Benfica

Geen punten voor Nederland in het verschiet en dus gaat de focus op de concurrentie. Frankrijk lijkt met het treffen tussen PSG en Maccabi Haifa goede zaken te gaan. Over de wedstrijd tussen Juventus en Benfica durf ik mijn vingers niet te branden.

Wordt vervolgd.

Author

Fervent voetballiefhebber, cijfergoeroe en geobsedeerd door de Coëfficiëntenpolonaise.

Write A Comment