Deze week staat alweer de tweede Europese speelronde op het programma. Door het overlijden van Queen Elizabeth II hebben er enkele wijzigingen plaatsgevonden. Rangers FC – Napoli is met 1 dag uitgesteld en Arsenal – PSV wordt deze week niet gespeeld. De overige wedstrijden kunnen doorgaan volgens planning. Van de 7 wedstrijden die er vanavond gespeeld worden, vinden er 4 plaats in onze coëfficiëntenregio. Naast Ajax komen er nog 2 Portugese- en 1 Franse club in actie. Daarnaast speelt Club Brugge ook haar 2e groepswedstrijd.

#6 🇳🇱 Nederland 50.100

Vorige week was een week met wisselend succes. Ajax en AZ wisten beide te winnen, PSV speelde in eigen huis gelijk tegen Bodø/Glimt en Feyenoord was vrij kansloos in Rome. Bij elkaar toch goed voor 1.000 punt. Evenveel als Portugal, maar 0.500 minder dan Frankrijk. De achterstand op plaats 5 is daardoor gestegen naar 1.554 punt. De voorsprong op nummer 7, Portugal, is met 2.051 nog ruim. Om 21.00 uur neemt Ajax het vanavond in Engeland op tegen Liverpool. De Amsterdammers wonnen in eigen huis ruim van Rangers FC, terwijl Liverpool hard onderuit ging in Italië. De Engelsen kunnen zich geen tweede nederlaag veroorloven, terwijl Ajax bij een nieuwe overwinning hele goede zaken doet. 2 keer eerder troffen de clubs elkaar in de CL. Twee seizoenen geleden won Liverpool beide wedstrijden met 1-0. Ook al verkeert de ploeg van Klopp niet in grootste vorm, vanavond zijn zij wel de favoriet. Mocht Ajax weten te verrassen en de punten mee naar Amsterdam te nemen dan levert dat 0.400 coëfficiëntenpunt op.

#5 🇫🇷 Frankrijk 51.664

De Franse clubs deden het vorig week erg goed. 4 overwinningen, 1 gelijkspel en 1 nederlaag leverden in totaal 1.500 van de te behalen 2.000 punt op. Olympique Marseille was de enige club die geen punten wist te behalen. Uit in Londen werd er met 2-0 verloren van Tottenham Hotspur. Vanavond treffen zij om 21.00 uur, het eveneens puntloze, Eintracht Frankfurt in het eigen Stade Vélodrome. Frankfurt verloor haar eerste wedstrijd in eigen huis met 0-3 van Sporting Portugal. Voor beide ploegen geldt dan ook dat er vanavond niet verloren mag worden, willen zij uitzicht houden op de volgende ronde. Winst voor Marseille levert 0.333 punt op.

#7 🇵🇹 Portugal 48.049

Van de 4 nog actieve Portugese clubs, wisten er 3 hun eerste wedstrijd te winnen. Hierdoor bleef de achterstand op Nederland exact gelijk. Vanavond kan deze achterstand fors verkleind worden. Portugal heeft namelijk 2 ijzers in het vuur. Om 18.45 uur neemt Sporting Portugal het in eigen huis op tegen Tottenham Hotspur. Beide teams wisten hun eerste wedstrijd te winnen en kunnen vanavond een goede stap richting de 2e ronde zetten. Om 21.00 uur speelt FC Porto een thuiswedstrijd tegen Club Brugge. Porto verloor vorige week in de absolute slotfase van Atlético, terwijl de Belgen in eigen huis Bayer Leverkusen wisten te verrassen. Desondanks zijn de Portugezen vanavond de favoriet. Mochten beide Portugese clubs winnen dan mag Portugal 0.667 punt bijschrijven.

#9 🇧🇪 België 31.800

De Belgen beleefden vorige week een goede week. Zelf behaalde het 1.400 punt, terwijl Schotland puntloos bleef. Hierdoor bezetten zij nu de gedeelde 9e plaats. Club Brugge verraste vorige week door in eigen huis met 1-0 van Bayer Leverkusen te winnen. Vanavond nemen zij het om 21.00 uur op tegen het nog puntloze FC Porto. Een gelijkspel of overwinning levert voor minimaal 1 dag de 9e plaats op de ranglijst op. Maximaal kan er 0.400 coëfficiëntenpunt verdiend worden.

Overzicht wedstrijden

TijdToernooiThuisUit
18:45CL🇵🇹 Sporting PortugalTottenham Hotspur
21:00CL🇫🇷 Olympique MarseilleEintracht Frankfurt
21:00CL🇵🇹 FC PortoClub Brugge
21:00CLLiverpool🇳🇱 Ajax

Ajax speelt vanavond een hele lastige uitwedstrijd tegen FC Liverpool. De concurrentie speelt allemaal in eigen huis en ontvangen respectievelijk Tottenham Hotspur, Eintracht Frankfurt en Club Brugge.

Wordt vervolgd.

Author

Fervent voetballiefhebber, cijfergoeroe en geobsedeerd door de Coëfficiëntenpolonaise.

Write A Comment