Vandaag werd het belang van de Champions League nog maar eens duidelijk. Chelsea en RB Leipzig besloten beide hun trainer te ontslaan na, onder andere, een nederlaag in de eerste groepswedstrijd. Vanavond zijn de 8 overige groepswedstrijden in het Miljardenbal. Gisteren zag Nederland concurrent Frankrijk verder uitlopen en verkleinde Portugal de achterstand op de felbegeerde 6e plaats. Ajax is vanavond de eerste Nederlandse clubs die  deze week in actie komt. Nummer 5, Frankrijk, wordt vanavond vertegenwoordigd door 1 club, terwijl Portugal 2 ijzers in het vuur heeft. Op deze wedstrijden blikken wij kort vooruit en we besteden wat aandacht aan onze Zuiderburen.

#6 🇳🇱 Nederland 49.100

Ajax is ook dit jaar weer de enige Nederlandse club actief in de Champions League. Als kampioen van Nederland waren zij rechtstreeks geplaatst voor de groepsfase. Wat direct 0.800 bonuspunt opleverde. In groep A zijn de Amsterdammers gekoppeld aan Liverpool, Napoli en Rangers FC. Op het eerste gezicht lijken de Engelsen de favoriet en zullen Ajax en Napoli strijden om de 2e plaats. De Schotten mogen echter niet onderschat worden. In de voorrondes rekenden zij namelijk af met Union (België) en PSV. De eerste wedstrijd is gelijk een belangrijke voor Ajax. In eigen huis ontvangen zij om 18.45 uur, Rangers FC. Een wedstrijd die in principe gewonnen moet worden. Winst is goed voor 0.400 coëfficiëntenpunt.

#5 🇫🇷 Frankrijk 50.497

PSG rekende gisteren af met Juventus, door met 2-1 te winnen. Vanavond is het de beurt aan Olympique Marseille. Om 21.00 uur nemen zij het uit op tegen Tottenham Hotspur. Marseille wist zich als nummer 2 van Frankrijk rechtstreeks te plaatsen voor de groepsfase. Ditzelfde gold voor Tottenham als nummer 4 van Engeland. Beide ploegen zijn na 6 wedstrijden nog ongeslagen in de eigen competitie en hebben elkaar nog niet eerder getroffen in Europees verband. De Engelsen lijken licht favoriet, maar mochten de Fransen voor een verrassing weten te zorgen dan levert dat 0.333 punt op.

#7 🇵🇹 Portugal 47.382

Portugal is met 3 clubs sterk vertegenwoordigd in de Champions League. Op SL Benfica na hebben FC Porto en Sporting Portugal ook nog gunstig geloot. Benfica wist haar eerste groepswedstrijd gisteren wel winnend af te sluiten, maar treft met PSG en Juventus nog twee grootmachten. Sporting Portugal trapt de avond voor Portugal af om 18.45 uur in een uitwedstrijd tegen Eintracht Frankfurt. In Groep D zijn zij verder gekoppeld aan Tottenham Hotspur en Olympique Marseille. Op voorhand lijkt elke club daar kans te maken om te overwinteren. Datzelfde geldt voor Groep B waarin Porto zich bevindt. Om 21.00 uur spelen zij eerst uit tegen Atlético Madrid. Verder nemen zij het nog op tegen Club Brugge en Bayer Leverkusen. Twee lastige uitwedstrijden voor de Portugese clubs, maar er liggen wel 0.667 coëfficiëntenpunt klaar.

#10 🇧🇪 België 30.400

Onze zuiderburen strijden om het laatste directe ticket voor de groepsfase van de Champions League. Met Club Brugge hebben zij 1 deelnemer aan de Champions League. En zij mogen niet klagen over hun loting. Zoals gezegd zijn zij in Groep B gekoppeld aan Atlético, Porto en Bayer Leverkusen. Tegen de laatstgenoemde nemen zij het vanavond om 21.00 uur in eigen huis op. Winst is goed voor 0.400 punt.

Ajax trapt vanavond de Champions League avond af in eigen huis tegen Rangers FC. Tegelijkertijd neemt Sporting Portugal het op tegen Eintracht Frankfurt. Voor Portugal komt ook FC Porto nog in actie tegen Atlético Madrid. Frankrijk heeft met Olympique Marseille 1 potentiële puntenpakker en datzelfde geldt voor België met Club Brugge.

Wordt vervolgd.