Deze week beginnen eindelijk de groepsfases van de Europese toernooien. Met uiteraard Champions League voetbal op dinsdag en woensdag en op de donderdagen is het de beurt aan de Europa- en Conference League. In de CL is Nederland helaas slechts aanwezig met 1 deelnemer. Terwijl onze concurrenten Frankrijk (2) en Portugal (3) beter vertegenwoordigd zijn op het hoogste Europese podium. Sportief gezien is dit uiteraard ongewenst, maar met het oog op de coëfficiëntenranglijst hoeft het geen nadeel te zijn om meer deelnemers in de lagere regionen te hebben. Vanavond worden de eerste 8 wedstrijden gespeeld met vanzelfsprekend clubs uit Frankrijk en Portugal. Ajax komt morgen pas in actie, zodoende kan alleen de concurrentie punten behalen vandaag.

#5 🇫🇷 Frankrijk 50.164

Doordat OGC Nice zich wist te plaatsen voor de ECL is Frankrijk nog actief met alle 6 haar clubs. AS Monaco wist niet door de voorrondes van de CL te komen, waardoor PSG en Olympique Marseille de enige 2 Franse clubs in het Miljardenbal zijn. Eerstgenoemde komt vanavond in actie. Om 21.00 uur neemt PSG het in eigen huis op tegen Juventus. De andere twee clubs in groep H zijn SL Benfica en Maccabi Haifa. De wedstrijd van vanavond lijkt op voorhand dan ook om de uiteindelijke koppositie te gaan. Beide teams waren rechtstreeks geplaatst voor de groepsfase en hebben dit seizoen dan ook nog geen Europese wedstrijden gespeeld. Beide zijn in de eigen competitie nog ongeslagen. Mocht PSG vanavond weten te winnen, dan mag Frankrijk 0.333 punt bijschrijven.

#7 🇵🇹 Portugal 47.049

De Portugese zijn enorm goed vertegenwoordigd in de Champions League. Als nummer 6 op de ranglijst van ‘20/’21 hadden zij recht op 2 directe tickets welke naar, kampioen, FC Porto en, nummer 2, Sporting Portugal zijn gegaan. SL Benfica wist 2 voorrondes vrij eenvoudig door te komen en plaatste zich zodoende ook voor de groepsfase. In totaal leverde dit Portugal al 2.000 bonuspunt op. Benfica heeft het bij de loting niet enorm getroffen met onder andere PSG en Juventus. Uit pot 4 kwam Maccabi Haifa waardoor Benfica in ieder geval verzekerd lijkt van de 3e plaats en dus overwintering. Om 21.00 uur komt Maccabi op bezoek als eerste tegenstander. Op papier moet dit een eenvoudige overwinning zijn voor Benfica, welke goed zal zijn voor 0.333 coëfficiëntenpunt.

Geen kans op punten voor Nederland vanavond, maar wel voor de concurrentie. Naast PSG – Juventus en SL Benfica – Maccabi Haifa worden er nog 6 andere wedstrijden gespeeld, met onder andere Sevilla – Manchester City.

Wordt vervolgd.

Author

Fervent voetballiefhebber, cijfergoeroe en geobsedeerd door de Coëfficiëntenpolonaise.

Write A Comment