Nadat SL Benfica, Viktoria Plzen en Maccabi Haifa zich gisteren wisten te plaatsen, zijn er nu 29 van de 32 deelnemers aan de Champions League bekend. Na vanavond weten we welke 32 namen er morgenavond in de bekende balletjes zitten. Met voor Nederland een unieke kans om met twee clubs vertegenwoordigd te zijn. Dan moet PSV wel zien af te rekenen met Rangers FC. Verder staan ook de wedstrijden tussen Dinamo Zagreb – Bodo Glimt en Trabzonspor – Kopenhagen op het programma. Uiteraard blikken wij extra voor op PSV Rangers FC.

#6 🇳🇱 Nederland 48.800

Voor het eerst sinds het seizoen ‘18/’19 kunnen er twee Nederlandse clubs zich plaatsen voor de groepsfase van de CL. Destijds moesten zowel PSV als Ajax zich via de voorrondes plaatsen. Dit seizoen is de regerend kampioen automatisch al geplaatst en moet, nummer 2, PSV twee voorrondes zien te overleven. In de 3e voorronde waren ze al te sterk voor AS Monaco en vorige week verschaften de Eindhovenaren zichzelf een goede uitgangspositie door met 2-2 gelijk te spelen in Schotland. In een redelijk gelijk opgaande wedstrijd wist PSV in het laatste kwartier op gelijke hoogte te komen. Daardoor zijn zij bij een overwinning vanavond geplaatst voor de groepsfase van het miljardenbal. Deze overwinning zal goed zijn voor 1.000 coëfficiëntenpunt voor Nederland. Waardoor de achterstand op, nummer 5, Frankrijk nog maar 0.197 zal bedragen. Wordt vervolgd.

Author

Fervent voetballiefhebber, cijfergoeroe en geobsedeerd door de Coëfficiëntenpolonaise.

Write A Comment