Gisteren zijn de eerste 3 heenwedstrijden in de play-offs van de Champions League gespeeld. Bodo Glimt en FC Kopenhagen rekende in eigen huis af met Dinamo Zagreb en Trabzonspor, terwijl PSV in Schotland Rangers op een gelijk spel wist te houden. Vanavond worden de overige 3 wedstrijden gespeeld met onder andere SL Benfica. Wat ook gelijk de enige wedstrijd van belang is met het oog op plaats 5 en 6 op de coëfficiëntenranglijst.

#7 🇵🇹 Portugal 46.049

De Portugezen zijn al verzekerd van 2 ploegen in de Champions League. Op basis van de ranglijst hebben zij recht op 2 directe startplaatsen en 1 ticket voor de voorronde. Als nummer 3 van Portugal is Benfica veroordeeld tot deze voorrondes. In de vorige ronde rekende zij eenvoudig af met Midtjylland (7-2 over twee wedstrijden). In de play-offs zijn zij gekoppeld aan Dinamo Kiev. De Oekraïners hebben al twee voorrondes overleefd. Eerst rekende Dinamo af met Fenerbahçe en vervolgens waren ze te sterk voor Sturm Graz. Benfica heeft dit seizoen al haar 4 officiële wedstrijden winnend weten af te sluiten. Een nieuwe overwinning is goed voor 0.167 punt, terwijl de achterstand op Nederland 2.551 coëfficiëntenpunt bedraagt.

Wordt vervolgd.