Vandaag belooft dan ook een belangrijke dag te worden. Na vanavond kan het namelijk zomaar gedaan zijn met de Nederlandse clubs in Europees verband. Gisterenavond voegden Liverpool en Manchester City zich bij Real Madrid en Villarreal in de halve finales van de Champions League. Hiermee maakten Engeland en Spanje hun nummer 1 en 2 positie op de coëfficiëntenranglijst waar. Benfica wist gisteren nog knap gelijk te spelen in Engeland, maar werd logischerwijs wel uitgeschakeld. Hierdoor heeft Portugal nog maar 1 club over. Nederland en Frankrijk hebben vooralsnog 2 ijzers in het vuur en kunnen hun virtuele voorsprong op de Portugezen dus uitbreiden. Plaatsing voor de halve finales is goed voor 1.000 bonuspunt.

#7 🇳🇱 Nederland 47.900

Vorige week speelden zowel Feyenoord als PSV gelijk in de heenwedstrijd van de kwartfinales Conference League. Voor de Rotterdammers was dit een hard gelag, terwijl de Eindhovenaren tevreden huiswaarts keerden. Beide clubs moeten vanavond dus flink aan de bak, maar hebben zeker nog alle kans om de halve finales te bereiken. Vanavond is het eerst de beurt aan PSV. Om 18.45 uur ontvangen zij Leicester City nadat de heenwedstrijd in 0-0 is geëindigd. De teams leken gelijkwaardig aan elkaar, maar toch moeten beiden het gevoel hebben gehad dat er meer in had gezeten. PSV moet het vanavond doen zonder Boscagli en Madueke en kan dus niet in haar sterkste opstelling aantreden. Om 21.00 uur neemt Feyenoord het voor de vierde keer dit seizoen op tegen Slavia Praag. Nadat de thuiswedstrijd in 3-3 is geëindigd, spelen zij vanavond in Tsjechië. Van de voorgaande drie ontmoetingen eindigden 2 wedstrijden in een gelijkspel en werd er één met 2-1 gewonnen door Feyenoord. De clubs zijn dus aan elkaar gewaagd. Mochten zowel Feyenoord als PSV zich plaatsen voor de halve finales dan kan Nederland 1.200 coëfficiëntenpunt verdienen.

#5 🇫🇷 Frankrijk 59.415

Dit huidige seizoen presteren alleen de Engelse- en Nederlandse clubs beter dan de Franse vertegenwoordigers. Ook vorige week deed Frankrijk weer goede zaken. Olympique Lyon speelde uit met 1-1 gelijk tegen West-Ham United en Olympique Marseille deed het met een 2-1 thuisoverwinning op PAOK nog beter. Beide clubs spelen vanavond om 21.00 uur. Lyon speelt een thuiswedstrijd in de Europa League en Marseille speelt een toernooi lager een uitwedstrijd in Griekenland. Twee overwinningen zullen goed zijn voor 1.000 punt, inclusief de te verdienen bonuspunten.

#6 🇵🇹 Portugal 53.382

Door de uitschakeling van Benfica is Sporting Braga de enige overgebleven Portugese vertegenwoordiger. De achterstand (cyclus ‘18/’23) op Nederland bedraagt 1.284 punt. Braga neemt het vanavond om 21.00 uur op in Schotland tegen de Rangers FC. In eigen huis werd er vorige week met 1-0 gewonnen en dus lijkt Braga vanavond de favoriet om de halve finales van de Europa League te bereiken. Mocht dat lukken dan kan Portugal maximaal 0.500 coëfficiëntenpunt bijschrijven.

#9 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 Schotland 35.500

De Schotten maken volgend seizoen een sprongetje naar de 8ste plaats op de ranglijst. Dat heeft niet per se te maken met de eigen prestaties van dit seizoen, maar vooral met het wegvallen van seizoen ‘17/’18. Schotland heeft slechts 4.000 punt te verdedigen, terwijl de omliggende landen veelal meer punten zien verdwijnen. Desalniettemin beleeft Rangers FC een goed Europees seizoen, welke zij graag met nog minimaal 2 wedstrijden zouden willen verlengen. Dan moeten zij in eigen huis wel een 0-1 achterstand zien goed te maken op Sporting Braga. Mocht Rangers daarin slagen dan kan Schotland 0.600 punt toevoegen aan het totaal.

Vanavond is het aan PSV en Feyenoord om de coëfficiëntenpolonaise gaande te houden. Om 18.45 uur neemt PSV het op tegen Leicester City en ruim 2 uur later is het aan Feyenoord tegen Slavia Praag. Voor Frankrijk komen Olympique Lyon en Olympique Marseille in actie, terwijl voor Portugal Sporting Braga de kastanjes uit het vuur moet gaan halen.

OVERZICHT WEDSTRIJDEN

TijdToernooiThuisUit
21:00ELRangers FC🇵🇹 Sporting Braga
21:00EL🇫🇷 Olympique LyonWest Ham United
18:45ECL🇳🇱 PSVLeicester City
21:00ECLSlavia Praag🇳🇱 Feyenoord
21:00ECLPAOK🇫🇷 Olympique Marseille

Wordt vervolgd.