Gisterenavond was een heerlijke voetbalavond voor de neutrale kijker. Real Madrid en Chelsea schotelden 120 minuten lang een vermakelijke wedstrijd voor en Villarreal zorgde voor een enorme stunt door Bayern München uit te schakelen. Zodoende hebben zich al 2 Spaanse clubs geplaatst voor de halve finales van de Champions League. Vanavond kan daar nog 1 Spaanse club bij komen. Als Atlético in eigen huis de 0-1 achterstand weet goed te maken tegen Manchester City. Al deze wedstrijden zijn niet van belang voor onze coëfficiëntenregio. Dat geldt wel voor de wedstrijd tussen Liverpool en Benfica. Daarop beschouwen wij dan ook kort voor.

#6 🇵🇹 Portugal 53.216

Benfica staat vanavond voor een vrijwel onmogelijke opgave. In en tegen Liverpool moeten zij een 3-1 achterstand zien om te buigen. Vorige week waren de Portugezen in eigen huis vrijwel de gehele wedstrijd de mindere partij. Niets lijkt erop dat, dat vanavond anders zal zijn. In de eigen competitie eindigt Benfica vrijwel zeker op de 3e plaats, waardoor zij volgend seizoen weer veroordeeld zijn tot het spelen van voorrondes CL. Alleen het winnen van het Miljardenbal kan daar nog verandering in brengen. De eerste horde die daarvoor genomen moet worden is een hele hoge. Mochten de Portugezen weten te stunten dan is dat goed voor 0.500 coëfficiëntenpunt. 0.333 punt voor de winst en 0.167 bonuspunt voor het bereiken van de halve finale.

Beide kwartfinales beginnen vanavond om 21.00 uur. De wedstrijd tussen Atlético Madrid en Manchester City lijkt op voorhand het meest aansprekende affiche. Voor het Nederlandse clubvoetbal is de andere wedstrijd van groter belang.

Wordt vervolgd.