Na de interlandbreak is het deze week weer tijd voor Europees clubvoetbal. Tijdens de vorige Europese speelronde was Nederland nog actief met 5 clubs. Nu zijn dat er nog ‘slechts’ 2. Ajax, AZ en Vitesse vonden allen hun Waterloo in de 1/8ste finales. Feyenoord en PSV wisten zich wel te plaatsen voor de kwartfinales. Onze grootste concurrent voor plaats 6, Portugal, deed het beter. Zij begonnen de week met nog 3 actieve clubs en gaan deze week ook in met nog 2 teams. Alleen FC Porto werd uitgeschakeld. Terwijl Benfica (ten koste van Ajax) en Braga zich beide wisten te plaatsen voor de kwartfinales. In deze kwartfinales zijn er in alle drie de toernooien bonuspunten te verdienen. Het bereiken van de halve finale levert 1.000 bonuspunt op, welke uiteraard gedeeld moet worden door het aantal clubs. Vanavond beginnen de kwartfinales van de Champions League, waar Portugal de enige vertegenwoordiger buiten de top-4 is.

#6 🇵🇹 Portugal 52.882

Door de resultaten in de vorige speelronde is Portugal verzekerd van plaats 6 aan het einde van dit seizoen. Nederland kan nog maximaal 4.400 coëfficiëntenpunt behalen, terwijl de achterstand 5.382 punt bedraagt. Benfica is hier voor een groot deel verantwoordelijk voor. Zij rekende namelijk af met PSV in de voorrondes van de CL en waren ook te sterk voor Ajax in de 1/8ste finales. Hierdoor bereikte de Portugezen de kwartfinales van het miljardenbal. Hierin treffen zij met Liverpool één van de favorieten voor de eindoverwinning. Om 21.00 uur komen de Engelsen eerst op bezoek in Portugal. Een overwinning levert 0.333 coëfficiëntenpunt op, plaatsing voor de volgende ronde is goed voor 0.167 bonuspunt. In de cyclus ‘18/’23 moeten de Portugezen nog 1.384 punt goed maken op Nederland.

Naast Benfica – Liverpool staat er ook nog een wedstrijd tussen Manchester City en Atlético Madrid op het programma. Ook deze wedstrijd vangt aan om 21.00 uur.

Wordt vervolgd.