Donderdag is ook deze week weer de mooiste dag van de week. Vanuit Nederlands oogpunt wel te verstaan. Maar liefst 4 ploegen komen er vanavond in actie. Allen in de Conference League. Daarnaast worden er nog 4 wedstrijden in de ECL en 5 wedstrijden in de Europa League gespeeld. Naast Nederland is vanavond ook Frankrijk sterk vertegenwoordigd, terwijl Portugal het met slechts 1 troef moet doen. Nummer 8, Oostenrijk, en nummer 9, Schotland, komen vandaag ook aan bod en na 3 maanden afwezigheid kunnen onze zuiderburen vanavond weer punten behalen.

#7 🇳🇱 Nederland 45.700

Wat een ongekende weelde vanavond. 4 Nederlandse teams actief op 1 Europese speeldag in maart. Met Ajax erbij zijn er dus nog 5 clubs Europees actief. Nederland is zodoende het enige land zonder uitgeschakelde clubs. Uiteraard hopen we dat we dit volgende week vrijdag nog steeds kunnen zeggen. De kans daarop lijkt echter, gezien de loting, niet heel groot. De Nederlandse clubs nemen het op tegen Paritzan Belgrado, AS Roma, Bodo/Glimt en FC Kopenhagen, waarbij zeker de Italianen in het oog springen. Om 18.45 uur spelen Feyenoord en Vitesse. Feyenoord neemt het in Servië op tegen Partizan Belgrado. De Rotterdammers wonnen hun groep en plaatsten zich rechtstreeks voor de laatste 16. De Serven wisten in de tussenronde af te rekenen met EL afvaller Sparta Praag. Vitesse neemt het eerst thuis op tegen AS Roma. De Romeinen waren groepswinnaar en Vitesse won in de tussenronde van Rapid Wien. Om 21.00 uur is het de beurt aan AZ en PSV. AZ speelt uit tegen het verrassend goed presterende Bodo/Glimt uit Noorwegen. De Noren rekenden overtuigend af met Celtic in de tussenronde en wisten in de groepsfase 4 punten te behalen tegen AS Roma. PSV ontvangt in eigen huis FC Kopenhagen. PSV eindigde als nummer 3 in de EL en was zodoende veroordeeld tot de tussenronde. Waarin zij de betere waren ten opzichte van Maccabi Tel Aviv. De Deense tegenstander van vandaag won groep F door onder andere PAOK en Slovan Bratislava achter zich te houden. 4 lastige wedstrijden waarin in het beste geval 1.600 coëfficiëntenpunt verdiend kan worden.

#5 🇫🇷 Frankrijk 57.415

Gisteravond begon nog goed voor de Fransen met een knappe uitoverwinning van Lyon op FC Porto. Een paar uur later werd PSG echter uitgeschakeld in de Champions League terwijl zij in gewonnen positie lagen. Vanavond komen er nog 3 Franse clubs in actie. Om 21.00 uur speelt AS Monaco uit tegen Sporting Braga in de Europa League. Monaco won haar groep met onder andere PSV terwijl Braga afrekende in de tussenronde met CL-afvaller FC Sheriff. Stade Rennais en Olympique Marseille spelen beide om 21.00 uur hun heenwedstrijd in de Conference League. Eerstgenoemde speelt uit tegen Leicester City en Marseille speelt een thuiswedstrijd tegen het Zwitserse FC Basel. Rennes won haar ECL groep met ondere andere Vitesse en Tottenham Hotspur. Marseille won haar tussenronde ruim van FK Qarabag na in de EL als 3e te zijn geëindigd. Drie overwinningen vanavond zijn goed voor 1.000 punt.

#6 🇵🇹 Portugal 51.549

Portugal beleeft vooralsnog geen goede week. Sporting Portugal speelde nog wel gelijk tegen Manchester City, maar werd door de 0-5 thuisnederlaag alsnog uitgeschakeld in de CL. Gisterenavond verloor FC Porto in eigen huis van Olympique Lyon in de Europa League. Vanavond komt alleen Sporting Braga in actie. Om 21.00 uur nemen zij het thuis op tegen AS Monaco in de EL. De Portugezen bereikte deze ronde door in de tussenronde ternauwernood te winnen van Sheriff Tiraspol. Een 2-0 uitnederlaag werd in eigen huis goed gemaakt om vervolgens de penalty’s beter te nemen. Met AS Monaco heeft Braga het niet getroffen met de loting en mogen zij dus aan de bak. In totaal kan Portugal vanavond 0.333 coëfficiëntenpunt behalen.

#8 🇦🇹 Oostenrijk 38.450

Nadat Vitesse 2 weken geleden Rapid Wien had uitgeschakeld, verloor Oostenrijk afgelopen dinsdag haar 4e troef. Salzburg hield in eigen huis nog knap stand tegen Bayern München, maar in Duitsland bleken zij een aantal maatjes te klein. Hierdoor is LASK Linz nog de enige Oostenrijkse hoop. Om 18.45 uur nemen zij het in Tsjechië op tegen Slavia Praag in de 1/8ste finale van de Conference League. Bij een overwinning mag Oostenrijk 0.400 punt toevoegen aan haar totaal.

#9 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 Schotland 34.900

Door de verrassende uitschakeling van Celtic tegen Bodo/Glimt is Schotland nog slecht met 1 team Europees actief. Rangers FC moet de kastanjes uit het vuur halen voor de Schotten. De Rangers eindigde in hun EL groep als nummer 2 door 1 punt meer te behalen dan Sparta Praag. Hierdoor waren zij veroordeeld tot de tussenronde waarin Rangers het moest opnemen tegen Borussia Dortmund. Na 2 spectaculaire wedstrijden trok het team van Van Bronckhorst aan het langste eind. Om 21.00 uur nemen zij het vanavond op tegen Rode Ster Belgrado. Winst levert 0.400 coëfficiëntenpunt op.

#13 🇧🇪 België 30.600

Onze zuiderburen zijn dit seizoen bezig aan een vrije val op de coëfficiëntenranglijst, welke vooralsnog eindigt op de 13e plaats. Op de virtuele ranglijst van volgend seizoen bezetten zij nog wel de 10e plaats, welke goed zal zijn voor 1 directe plaats in de CL. KAA Gent is de enige Belgische ploeg die de winter wist te overleven in Europa door haar groep in de ECL te winnen. Vanavond spelen zij in Griekenland om 18.45 uur tegen PAOK. De Grieken wonnen hun tussenronde na penalty’s van FC Midtjylland na achter FC Kopenhagen als 2e te zijn geëindigd in hun ECL-groep. Voor de Belgen staat er vanavond 0.400 punt op het spel.

Vandaag is de het begin van 8 belangrijke dagen. Met vanavond 4 Nederlandse clubs in actie op jacht naar een goede uitgangspositie. Frankrijk is ook goed vertegenwoordigd terwijl Portugal, Oostenrijk, Schotland en België het vanavond moeten doen met 1 club.

Overzicht wedstrijden

TijdToernooiThuisUit
21:00EL🇵🇹 Sporting Braga🇫🇷 AS Monaco
18:45ECLPartizan Belgrado🇳🇱 Feyenoord
18:45 ECL🇳🇱 VitesseAS Roma
21:00ECLLeicester City🇫🇷 Stade Rennais
21:00ECL🇫🇷 Olympique MarseilleFC Basel
21:00ECL🇳🇱 PSVFC Kopenhagen
21:00ECLFC Bodo/Glimt🇳🇱 AZ

Wordt vervolgd.

Author

Fervent voetballiefhebber, cijfergoeroe en geobsedeerd door de Coëfficiëntenpolonaise.

2 Comments

 1. BESTE,
  IK SNAP COMMENTAAR 10 MAART NIET GOED. U SCHRIJFT DAT BELGIE VIRTUEEL 10DE IS MAAR IS HET NIET HUN TOTAAL 13DE PLAATS DIE TELT, ZODAT ZE ZEKER NOG OVER SERVIE MOETEN, EN DAN ER OP REKENEN DAT 1 PLAATS WEGVALT INDIEN WINNAAR UIT EEN VAN DE BOVENSTE TEAMS KOMT ?

  • B. Berends Reply

   Hi Mero,
   Aan het einde van dit seizoen telt inderdaad de huidige 13e plaats en verliest België haar vaste CL plaats. Wanneer het volgende seizoen echter begint en het seizoen ’17/’18 wegvalt bezetten de Belgen (virtueel) de 10e plaats. Als ze die plaats weten vast te houden tot het einde van dat seizoen, krijgen ze na 1 seizoen hun vaste CL plaats alweer terug.

Write A Comment