Vanavond vinden de returns in de Champions League plaats en worden er al een tweetal wedstrijden gespeeld in de Europa League. Frankrijk en Portugal komen vandaag in beide toernooien in actie en kunnen dus punten behalen. Gisteren plaatsten Liverpool en Bayern München zich als eerste voor de kwartfinales van de CL. Dat ging ten koste van Internazionale en RB Salzburg. Oostenrijk is hierdoor nog maar met 1 team vertegenwoordigd in Europa. Plaatsing voor de kwartfinales levert 1 bonuspunt op. Voor Frankrijk en Portugal betekent dat 0.167 bonuspunt voor het landcoëfficiënt. In onze regio zijn dat de enige landen die in actie komen vanavond.

#5 🇫🇷 Frankrijk 57.081

Voor de Fransen komen vanavond PSG en Olympique Lyon aan bod. Om 21.00 uur verdedigt PSG een 1-0 voorsprong in Madrid tegen Real. De thuiswedstrijd eindigde door een doelpunt in de absolute slotfase in een minimale overwinning. Vanavond zijn zij dan ook licht in het voordeel. Eerder op de avond om 18.45 uur speelt Olympique Lyon een uitwedstrijd in Portugal tegen FC Porto. Dit betreft een heenwedstrijd in de 1/8ste finales van de EL. Lyon wist zich voor deze ronde te plaatsen door groep A te winnen door onder andere Rangers FC achter zich te houden. FC Porto eindigde als nummer 3 in haar CL groep en rekende in de tussenronde af met Lazio Roma. Net als in de CL ontvang je ook in de EL 1.000 bonuspunt voor het bereiken van de kwartfinales. Vanavond kan Frankrijk alvast 0.833 punt verdienen (0,667 voor 2 overwinningen en 0.166 bonuspunt als PSG zich plaats voor de kwartfinales).

#6 🇵🇹 Portugal 51.382

Portugal wordt vandaag nog vertegenwoordigd door 4 clubs in Europa. Na vanavond zijn dit er vrijwel zeker nog ‘maar’ 3. Tenzij Sporting Portugal vanavond een wonder verricht. Om 21.00 uur nemen zij het in Engeland op tegen Manchester City. In Manchester moeten zij een 5-0 achterstand zien om te buigen. De kwartfinale lijkt dan ook een utopie, maar winst of gelijkspel levert uiteraard ook punten op. Zoals vermeld neemt FC Porto het vanavond in eigen huis op tegen Lyon in de Europa League. In theorie kan ook Portugal vanavond 0.833 coëfficiëntenpunt behalen (0,667 voor 2 overwinningen en 0.166 bonuspunt als Sporting zich plaats voor de kwartfinales).

Ondanks dat Nederland vanavond niet in actie komt is het toch een belangrijke avond. PSG kan uitgeschakeld worden in de CL en Lyon speelt een lastige uitwedstrijd tegen Porto. Voor Portugal geldt dat Sporting na vanavond uitgespeeld is. Verder staat er nog een treffen tussen Real Betis en Eintracht Frankfurt op het programma.

Wordt vervolgd.

Author

Fervent voetballiefhebber, cijfergoeroe en geobsedeerd door de Coëfficiëntenpolonaise.

Write A Comment