Vanavond staan de laatste 2 wedstrijden van de 1/8ste finales Champions League op het programma. Met voor Nederland een enorm belangrijk treffen tussen het Portugese Benfica en Ajax. De andere wedstrijd is een mooi affiche tussen Atlético Madrid ten Manchester United. Beide wedstrijden beginnen om 21.00 uur. Met het bereiken van de laatste 8 is ook nog 1.000 bonuspunt gemoeid. Wat voor Nederland goed is voor 0.200 coëfficiëntenpunt. In het beste scenario kan Nederland in dit onderlinge treffen 1.000 punt inlopen op Portugal.

#7 🇳🇱 Nederland 44.900

Nederland wordt nog vertegenwoordigd door 5 clubs in Europa. Door de resultaten van vorige week bestaat er nog een aanzienlijke kans dat, dat aan het einde van deze week nog steeds het geval is. Ajax kan zich vanavond een goede uitgangspositie verschaffen voor het bereiken van de kwartfinale, wanneer zij het in Portugal opnemen tegen Benfica. De Amsterdammers wonnen hun groep overtuigend door alle 6 de wedstrijden te winnen. Benfica eindige in haar groep 2e achter het ongenaakbare Bayern München, maar boven FC Barcelona. In eigen land gaat het de laatste periode Benfica minder goed af. De landstitel is ver buiten bereik, in het ene bekertoernooi verloren zij de finale en in het andere zijn zij vroegtijdig uitgeschakeld. Ajax lijkt dan ook (licht) favoriet in dit tweeluik en kan zichzelf en het Nederlandse voetbal een goede dienst bewijzen. Winst vanavond is in ieder geval goed voor 0.400 punt.

#6 🇵🇹 Portugal 50.382

Portugal overwinterde met 4 teams waarvan er 3 vorige week in actie kwamen. Sporting verloor in eigen huis met 0-5 van Manchester City en heeft dan ook een wonder nodig om de kwartfinale te bereiken. Braga verloor met 2-0 in Moldavië van FC Sheriff en moet dit morgen in eigen huis zien om te draaien. FC Porto won knap van Lazio en verdedigt in Rome een 2-1 voorsprong. Vanavond is het zoals bekend de beurt aan Benfica. Benfica ontvangt om 21.00 uur Ajax en zal een goed resultaat goed kunnen gebruiken. Portugal zou in een rechtstreeks duel met Nederland een gevoelige tik kunnen uitdelen. Een overwinning vanavond levert 0.333 coëfficiëntenpunt op.

Vanavond dus een heuse coëfficiëntenkraker tussen Portugal en Nederland vanaf 21.00 uur. Waar Ajax hopelijk een goede coëfficiëntenweek voor Nederland kan inluiden.

Wordt vervolgd.

Author

Fervent voetballiefhebber, cijfergoeroe en geobsedeerd door de Coëfficiëntenpolonaise.

1 Comment

  1. C. Stricker Reply

    Hallo,

    Ik ben er net zo door geobsedeerd, en volg de lijst de laatste 2 seizoenen intens na iedere wedstrijd dag.

    C Stricker

Write A Comment