Vanavond worden er weer twee wedstrijden gespeeld in de 1/8ste finales van de Champions League. Gisteren kwamen de twee grootste concurrenten van Nederland, Frankrijk en Portugal, in actie met wisselend succes. Vanavond een minder belangrijke avond in onze coëfficiëntenregio. Met Internazionale – Liverpool en RB Salzburg – Bayern München komt nummer 8 Oostenrijk wel in actie. De huidige achterstand bedraagt echter al 6.650 punt en virtueel is dit verschil al 13.500 coëfficiëntenpunt. De aankomende 2 seizoenen lijkt Nederland dan ook verzekerd van een plaats bij in ieder geval de beste 10. Gisteren zagen we Sporting Portugal met 0-5 verliezen in eigen huis van Manchester City en kunnen we aannemen dat deze ploeg geen punten meer gaat halen voor Portugal. PSG deed het een stuk beter met een 1-0 overwinning op Real Madrid. Frankrijk kon zodoende 0.333 punt bijschrijven en PSG is nog in de race voor het bonuspunt die je ontvangt bij het bereiken van de kwartfinales.

#8 🇦🇹 Oostenrijk 37.850

De Oostenrijkse clubs doen het vooralsnog goed in Europa. Salzburg wist zich als eerste Oostenrijkse club ooit te plaatsen voor de knock-out fase van de CL. LASK en Rapid Wien (tussenronde) zijn nog actief in de Conference League. RB Salzburg ontvangt vanavond Bayern München om 21.00 uur. De Oostenrijkers eindigen als nummer 2 in hun groep achter Lille, maar boven Sevilla en Wolfsburg door op de laatste speeldag te winnen van de Spanjaarden. Bayern München was 1 van de 3 clubs die al haar groepswedstrijden wist te winnen en ging eenvoudig door naar de volgende ronde. Voor dit tweeluik lijken zij dan ook de torenhoge favoriet. Als Salzburg weet te stunten dan verdienen zij 0.400 punt voor de coëfficiëntenranglijst.

Vanavond dus 1 topaffiche tussen Internazionale en Liverpool en een treffen tussen Salzburg en München. Morgen wacht ons een stuk drukker programma met ook Nederlandse inbreng.

Wordt vervolgd.