Met achttien punten heeft Ajax de maximale score uit de groepsfase van de Champions League behaald. Nu de achtste finale bereikt is kunnen we de volgende vraag stellen: welke tegenstander kan Ajax treffen in de volgende ronde van de Champions League? We zetten alle opties op een rij in dit artikel, wat we na elke CL wedstrijd blijven updaten.

Groepswinnaar tegen nummer 2

Door alle zes de wedstrijden te winnen is Ajax geplaatst als nummer 1 van groep C. Daardoor treft het als groepswinnaar een nummer 2 uit een van de andere poules in de achtste finale. Een overzicht van de al geplaatste clubs:

Groep#1#2
Aengeland-cl Manchester City🇫🇷 PSG
Bengeland-cl Liverpool🇪🇸 Atlético Madrid
C🇳🇱 Ajax🇵🇹 Sporting CP
D🇪🇸 Real Madrid🇮🇹 Internazionale
E🇩🇪 Bayern München🇵🇹 Benfica
Fengeland-cl Manchester United🇪🇸 Villarreal CF
G🇫🇷 Lille🇦🇹 RB Salzburg
H🇮🇹 Juventusengeland-cl Chelsea
Update 24-11

Ajax ontloopt dus zeker grootmachten als Liverpool, Bayern München en Manchester- United & City. Ajax kan de ploegen treffen in de derde kolom (nummers 2), behalve groepsgenoot Sporting, tot nu toe zijn dit:

Wie kan Ajax loten in de Champions League?

– PSG
– Atlético Madrid
– Internazionale
– Benfica
– Villarreal
– RB Salzburg
– Chelsea

Loting achtste finales Champions League

Wanneer wordt er precies geloot? Zet de volgende datum maar alvast in je agenda, dan wordt namelijk de tegenstander van Ajax bekend: maandag 13 december (waarschijnlijk rond 12:00 / 13:00 uur). De achtste finales worden vervolgens afgewerkt op 15, 16, 22 en 23 februari (heenduels) en 8, 9, 15 en 16 maart (returns).