Met vijftien punten heeft Ajax de maximale score uit de eerste vijf duels in de Champions League behaald. Nu de achtste finale bereikt is kunnen we de volgende vraag stellen: welke tegenstander kan Ajax treffen in de volgende ronde van de Champions League? We zetten alle opties op een rij in dit artikel, wat we na elke CL wedstrijd blijven updaten.

Groepswinnaar tegen nummer 2

Door alle vijf de wedstrijden te winnen, en de onderlinge resultaten van de overige clubs in de groep, is Ajax geplaatst als nummer 1 van groep C. Daardoor treft het als groepswinnaar een nummer 2 uit een van de andere poules in de achtste finale. Een overzicht van de al geplaatste clubs:

Groep#1#2#1 / #2
Aengeland-cl Manchester City🇫🇷 PSG
Bengeland-cl Liverpool
C🇳🇱 Ajax🇵🇹 Sporting CP
D🇪🇸 Real Madrid / 🇮🇹 Internazionale
E🇩🇪 Bayern München🇪🇸 FC Barcelona / 🇵🇹 Benfica
Fengeland-cl Manchester United🇪🇸 Villarreal CF / 🇮🇹 Atalanta Bergamo
G
Hengeland-cl Chelsea / 🇮🇹 Juventus
Update 24-11

Zoals het er nu naar uitziet ontloopt Ajax dus zeker Liverpool, Bayern München en Manchester- United & City. Maar we kunnen deze tabel een stuk verder invullen na de Champions League avond op woensdag 24 november. Want vooral in groep G kan nog van alles gebeuren. Daar staan Lille, RB Salzburg, Sevilla en Wolfsburg bijv. maar drie punten van elkaar af. Ajax kan de ploegen treffen in de derde kolom (nummers 2), behalve groepsgenoot Sporting, tot nu toe zijn dit:

Wie kan Ajax loten in de Champions League?

– PSG
– FC Porto / AC Milan / Atlético Madrid
– Real Madrid / Internazionale
– FC Barcelona / Benfica
– Villarreal / Atalanta
– Lille / RB Salzburg / Sevilla / Wolfsburg
– Chelsea / Juventus

Loting achtste finales Champions League

Wanneer wordt er precies geloot? Zet de volgende datum maar alvast in je agenda, dan wordt namelijk de tegenstander van Ajax bekend: maandag 13 december (waarschijnlijk rond 12:00 / 13:00 uur). De achtste finales worden vervolgens afgewerkt op 15, 16, 22 en 23 februari (heenduels) en 8, 9, 15 en 16 maart (returns).