Gisteren wist PSV ruim te winnen van Midtjylland. Hierdoor is Nederland nog steeds ongeslagen en mogen wij 0.200 coëfficiëntenpunt bijschrijven. Rangers FC ging het minder goed af. Al wisten zij in de laatste minuut de schade nog te beperken tot een 2-1 nederlaag. Shakhtar wist uit tegen Genk met 1-2 te winnen. Waardoor Oekraïne 0.200 punt heeft verdiend en de malaise van België nog even aanhoudt. Vanavond zijn er slechts 3 wedstrijden in de voorronde van de Champions League. Één daarvan gaat tussen Rusland en Portugal. Rusland is op dit moment de naaste belager van Nederland en Portugal bezet op dit moment de zesde plaats. De plaats waarop Nederland volgend jaar wilt jagen.

#8 🇷🇺 Rusland 30.382

Spartak Moskou neemt het vanavond om 19.00 uur in eigen huis op tegen SL Benfica. Voor beide clubs geldt dat zij zijn ingestroomd in de derde voorronde. De Russische competitie is al twee rondes onderweg. Spartak wist 1 keer te winnen en ging 1 keer als verliezer van het veld. Voor de Portugezen zal vanavond de eerste officiële wedstrijd zijn. Beide teams speelden vorig seizoen in de Europa League en zullen dit seizoen een niveau hoger willen uitkomen. De Russen hebben met Zenit al 1 club in de groepsfase van de Champions League. Wanneer Spartak zich ook weet te plaatsen levert dat nogmaals 0.800 punt op. Dit kan Rusland heel dicht bij Nederland brengen.

#6 🇵🇹 Portugal 42.132

Benfica neemt het vanavond dus op tegen Spartak Moskou. Voor de Portugezen geldt dat zij met Porto en Sporting Lissabon al twee deelnemers aan de Champions League hebben. Dit heeft al 1.333 coëfficiëntpunten opgeleverd. Wanneer Benfica zich ook weet te plaatsen, verdient Portugal alleen al aan bonus 2.000 coëfficiëntenpunt.

Slechts 1 wedstrijd om te volgen vanavond. Om 19.00 uur nemen Spartak Moskou en Benfica het tegen elkaar op in Rusland. Een prettige opwarmer voor morgen, wanneer er naast Feyenoord en Vitesse nog 13 clubs in actie komen welke van belang zijn.

Wordt vervolgd.