Deze week vinden de heenwedstrijden plaats van de derde voorrondes van alle drie de Europese toernooien. Vanavond en morgen is de Champions League aan de beurt en donderdag de Europa League en Conference League (op een paar uitzonderingen na). PSV en Feyenoord wisten zich vorige week te ontdoen van respectievelijk Galatasary en KF Drita. Deze week komt ook Vitesse in actie en dus heeft Nederland deze week drie troeven om punten te scoren. Net zo veel als Portugal, Rusland en België. Oostenrijk en Oekraïne verloren vorige week beide 1 club en hebben deze week 2 ijzers in het vuur. Schotland komt met maar liefst 5 clubs in actie en kan dus heel veel punten verzamelen. Vanavond komen Nederland, Schotland, Oekraïne en België allen 1 keer in actie.

#7 🇳🇱 Nederland 31.600

Nederland is na 4 wedstrijden nog ongeslagen in Europa. PSV won twee keer van Galatasary en Feyenoord ontdeed zich ternauwernood van KF Drita. De Eindhovenaren wisten zich zodoende te verzekeren van Europa League voetbal, maar zij willen uiteraard meer. Dan moeten zij over twee wedstrijden wel de betere zijn van Midtjylland. Te beginnen vanavond om 20.00 uur in eigen stadion. De Denen wonnen in de vorige ronde van Celtic. Hier moest wel een verlenging aan te pas komen. Vanavond staan zij gehavend aan de aftrap. Drie spelers zijn niet inzetbaar vanwege coronabesmettingen. PSV mist Boscagli (geschorst) en Thomas (geblesseerd). Op voorhand is PSV de favoriet. Bij winst verwerven zij niet alleen een goede uitgangspositie, maar ook 0.200 coëfficiëntenpunt.

#9 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 Schotland 29.700

Na een afwezigheid van 10 seizoenen is Rangers FC eindelijk weer terug in de Champions League. Zij het nog in de voorrondes. Na het faillissement in 2012 werden ze teruggezet naar het vierde niveau, om vorig jaar weer kampioen van Schotland te worden. Hierdoor plaatsten zij zich voor de derde voorronde van de CL in de kampioenenroute. Rivaal Celtic werd in de vorige ronde uitgeschakeld en is veroordeeld tot voorronde Europa League. Wil Schotland in aanmerking komen voor de 0.800 bonuspunt, dan moet Rangers daar voor zorgen. Vanavond spelen zij om 19.00 uur een uitwedstrijd tegen de kampioen van Zweden, Malmö FF. In tegenstelling tot de Schotten, hebben zij er al 2 voorrondes opzitten. Achtereenvolgens wisten zij Riga FC (Letland) en HJK Helsinki (Finland) te verslaan. Rangers FC presteerde vorig seizoen goed in de Europa League en lijkt vanavond de favoriet.

#11 🇺🇦 Oekraïne 28.500

Vorig jaar had een wedstrijd tussen België en Oekraïne nog een heuse coëfficiëntenkraker geweest. Door het wegvallen van onze zuiderburen is dat dit seizoen niet het geval. Door de uitschakeling van FC Vorskla Poltava vorige week, heeft Oekraïne nog maar 4 clubs over. Een succesje vanavond zou dan ook gewenst zijn. Dat succes moet dan wel ten koste gaan van Racing Genk. Shakhtar Donetsk neemt het vanavond om 20.00 uur namelijk op tegen de Belgen, in Genk. Beide teams zijn in deze ronde ingestroomd en spelen dus hun eerste Europese wedstrijd van het seizoen. Zowel de Belgische als de Oekraïnsche competitie zijn al begonnen. Shaktar won beide wedstrijden terwijl Genk nog op haar eerste overwinning wacht.

#13 🇧🇪 België 25.000

België is vorige week afgezakt naar de 13e plaats op de coëfficiëntenranglijst. Door de goede resultaten van Servië en de beschamende nederlaag van KAA Gent tegen het Noorse Valerenga. Voor het Belgische voetbal zou het een goede zaak zijn als Genk vanavond haar eerste overwinning van het seizoen zou boeken. Zoals zojuist vermeld zou dat moeten gebeuren tegen Shakhtar Donetsk. Dat is op papier geen makkelijke opgave.

De voorrondes naderen de beslissende fase en dus worden de wedstrijden interessanter. Vanavond drie wedstrijden om in de gaten te houden. Beginnend om 19.00 uur als Rangers FC het opneemt tegen Malmö FF. De belangrijkste wedstrijd start echter één uur later, wanneer PSV het in eigen huis opneemt tegen Midtjylland. Tegelijkertijd ontvangt Genk, Shakhtar.

Wordt vervolgd.

Author

Fervent voetballiefhebber, cijfergoeroe en geobsedeerd door de Coëfficiëntenpolonaise.

Write A Comment