Gisteren plaatsten Dinamo Zagreb, Malmö FF, Legia Warschau en Ferencváros zich voor de derde voorronde van de Champions League. Alle vier niet afkomstig uit onze coëfficiëntenregio. Vanavond hopen PSV en Celtic zich bij deze ploegen te voegen. De Eindhovenaren hebben zich vorige week een hele goede uitgangspositie verschafd en staan met meer dan anderhalf been in de volgende ronde. De Schotten moeten harder aan de bak, daar zij niet verder kwamen dan een gelijk spel in eigen huis. Voor beide ploegen geldt dat bereiken van de volgende ronde betekent dat zij verzekerd zijn van de groepsfase Europa League.

#7 🇳🇱 Nederland 31.200

PSV en Feyenoord wisten vorige week 0.300 coëfficiëntenpunt bij elkaar te spelen. PSV won in eigen huis overtuigend van Galatasary en Feyenoord kwam in Kosovo niet verder dan een doelpuntloos gelijk spel. Door drie goals van Zahavi en twee goals van Götze werd er met 5-1 gewonnen van de Turken. Gezien het abominabele spel van Galatasary, is er geen enkele aanleiding om te verwachten dat zij dit in eigen huis gaan recht zetten. Naar alle waarschijnlijkheid haalt PSV dan ook de volgende ronde. Hierin wacht de winnaar van Celtic – Midtjylland. Ondanks dat PSV niet voor de winst hoeft te spelen, zijn de 0.200 punt die een overwinning oplevert wel gewenst. PSV en Galatasary trappen af om 20.00 uur.

#9 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 Schotland 29.500

Schotland is de afgelopen twee seizoenen bezig met een opmars op de ranglijst. Dit brengt niet alleen voordelen met zich mee. Gezien het feit dat er nu vijf Schotse clubs Europees actief zijn, moet het aantal coëfficiëntenpunten ook gedeeld worden door vijf. De Schotse top is over het algemeen niet zo breed, maar vorige week heeft Celtic de minste punten verzameld. Hibernian en Aberdeen wonnen beide ruim in de voorronde van de ECL. Celtic kwam in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Midtjylland. De Denen lijken hierdoor licht in het voordeel om de volgende ronde te halen. Plaatsing voor de groepsfase levert 0.800 punt op. Schotland heeft met FC Rangers en Celtic twee ploegen in de voorrondes en kan deze punten goed gebruiken. Vorig seizoen eindigde Celtic’s Champions League avontuur in de tweede voorronde. Deze wedstrijd moeten zij flink aan de bak om niet weer tot de Europa League te worden veroordeeld. Aanvang 19.45 uur.

Twee leuke wedstrijden om er deze week weer lekker in te komen, voordat het morgen weer ‘echt’ los gaat. PSV is het na vorige week verplicht om de volgende ronde te halen, gelieve met weer een overwinning. Celtic zou zichzelf een enorme dienst bewijzen door Midtjylland uit te schakelen.

Wordt vervolgd.

Author

Fervent voetballiefhebber, cijfergoeroe en geobsedeerd door de Coëfficiëntenpolonaise.

Write A Comment