Dinsdag en woensdag waren rustige dagen voor de fanatieke coëfficiëntenvolgers. Vanavond zijn er daarentegen meerdere wedstrijden te volgen. Nederland, Rusland, Oostenrijk en Oekraïne komen allemaal met 1 club in actie. Schotland heeft vanavond twee ijzers in het vuur. Nummer 6, Portugal, en nummer 12, België, hebben ook 1 deelnemer vanavond. Voor al deze clubs geldt dat zij zijn ingestroomd in de tweede voorronde van Europa Conference League, in de niet-kampioenen route. Om zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi moeten na deze voorronde nog twee rondes overleefd worden.

#7 🇳🇱 Nederland 31.100

PSV heeft gisteren aan haar verplichting voldaan. Zij wisten met maar liefst 5-1 te winnen van Galatasary. Hierdoor is de volgende ronde zo goed als zeker en daarbij zijn zij verzekerd van de Europa League groepsfase. Vanavond is Feyenoord aan de beurt. Feyenoord eindigde vorig seizoen als vijfde en bemachtigde zodoende het slechtse Europese ticket. Via drie voorrondes moet het hoofdtoernooi van de nieuw opgerichte Europa Conference League worden bereikt. De eerste horde die moet worden genomen is FC Drita uit Kosovo. Deze voor velen onbekende ploeg eindigde vorig seizoen als tweede in de Kosovaanse competitie. In de vorige ronde versloegen zij twee keer FK Decic Tuzi uit Montenegro. Feyenoord zou in principe over twee wedstrijden de betere moeten zijn en het in de volgende ronde mogen opnemen tegen FC Luzern. De Rotterdammers spelen vanavond om 21.00 uur in Kosovo, waar een overwinning 0.200 punt oplevert.

#8 🇷🇺 Rusland 29.982

PFK Sotsji is de eerste Russische ploeg die dit seizoen Europees in actie komt. Rusland presteert de afgelopen drie seizoenen een stuk minder dan de jaren daarvoor. Zij verliezen 12.600 punt aan het einde van dit seizoen en zijn er dus aan gelegen om veel punten te verzamelen. Het onbekende Sotsji neemt het tegen het nog onbekendere Keshla FK uit Azerbeidzjan op. Het in 2018 opgericht Sotsji maakt dit jaar haar debuut in het Europese voetbal door vorig seizoen als nummer 5 te zijn geëindigd. Keshla won de landelijke beker en vergaarde op die manier een plek in het Europese voetbal. Voor beide ploegen is het de eerste officiële wedstrijd,aanvang 18.00 uur in Rusland.

#9 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 Schotland 29.100

Celtic wist dinsdag niet verder te komen dan een 1-1 gelijk spel in eigen huis tegen FC Midtjylland. Vanavond heeft Schotland twee ploegen die in actie komen. Zowel Aberdeen als Hibernian spelen om 20.45 uur een thuiswedstrijd. Aberdeen, de nummer 4 van vorig seizoen, heeft de moeilijkste tegenstander gekregen. Zij nemen het op tegen BK Häcken uit Zweden. Zij eindigde het seizoen 2020 als nummer 3 in Zweden en hebben zodoende Europees voetbal afgedwongen. Het seizoen 2021 is in Zweden al aanbeland in speelronde 12 terwijl Aberdeen nog geen officiële wedstrijd heeft gespeeld in het huidige seizoen. Hibernian, de nummer 3 van vorig seizoen, heeft het beter getroffen met de loting. Zij treffen het nietige Santa Coloma uit Andorra. Ook zij sloten het vorige seizoen af als nummer 3, maar moesten al in de eerste voorronde beginnen. Daar wonnen zij over twee wedstrijden met 5-1 van Mons Calpe SC uit Gibraltar. Schotland zou vanavond 0.400 punt kunnen bijschrijven.

#10 🇦🇹 Oostenrijk 28.650

Rapid Wien heeft dinsdag het goede voorbeeld gegeven door met 2-1 te winnen van Sparta Praag. Vanavond is het de beurt aan de andere club uit Wenen. Austria wist vorig seizoen in een play-off tegen Wolfsberger Europees voetbal af te dwingen. Zij nemen het vanavond om 18.00 uur in eigen huis op tegen Breidablik Kopavogur uit IJsland. Austria Wien speelde dit seizoen alleen nog een bekerwedstrijd tegen de amateurs van SV Spittal Drau. De IJslanders hebben er op haar beurt al 2 Europese- en 13 competitiewedstrijden opzitten. In de vorige ronde rekende zij af met Racing Union uit Luxemburg. Nog een overwinning kan de Oostenrijkers dichter bij Schotland brengen.

#11 🇺🇦 Oekraïne 28.400

FC Vorskla Poltava eindigde vorig jaar als vijfde in de Oekraïnsche competitie. Daardoor spelen zij dit jaar kwalificatie wedstrijden voor de Europa Conference League. In de tweede voorronde nemen zij het op tegen het Finse Kuopion Palloseura. Zij eindigde in het seizoen 2020 als nummer 3 in Finland. Het nieuwe seizoen is al 12 wedstrijden op weg en in de huidige competitie staat Kuopion op de tweede plaats. Net als voor velen is deze voorronde voor FC Vorskla de eerste officiële wedstrijd. Om 18.00 uur wordt er afgetrapt in Finland. Oekraïne kan de 0.200 punt goed gebruiken om in het spoor van de tiende plaats te blijven.

#6 🇵🇹 Portugal 41.799 & #12 🇧🇪 België 24.800

Op verzoek kijken we ook met een schuin oog naar nummer 6, Portugal. En uiteraard houden we ook de prestaties van onze zuiderburen in de gaten. Voor Portugal komt vanavond Santa Clara in actie in een uitwedstrijd tegen FK Skhupi uit Noord Macedonië om 20.00 uur.

Na het wegvallen van seizoen ‘16/’17 heeft België even pas op de plaats moeten maken. Wanneer aan het einde van dit seizoen, seizoen ‘17/’18 wegvalt dan zullen zij weer een sprong omhoog maken. Vanavond is het om 20.30 uur aan KAA Gent. Zij nemen het in eigen huis op tegen het Noorse Valerenga.

Vanavond dus 8 wedstrijden om in de gaten te houden. Waar onze grootste aandacht uiteraard naar Feyenoord uit gaat. Zij beginnen om 21.00 uur aan hun Europese avontuur.

Wordt vervolgd.

Author

Fervent voetballiefhebber, cijfergoeroe en geobsedeerd door de Coëfficiëntenpolonaise.

1 Comment

Write A Comment