Gisteren begon de jacht op coëfficiëntenpunten voor Schotland en Oostenrijk. Rapid Wien haalde door hun 2-1 overwinning, 0.200 punt binnen voor Oostenrijk. Celtic deed het met een 1-1 gelijkspel tegen Midtjylland minder goed. Al leverde dit wel 0.100 punt op voor Schotland.Vanavond is dan eindelijk de beurt aan Nederland. Ajax heeft zich als kampioen van Nederland rechtstreeks geplaatst voor de groepsfase van de Champions League. Dit levert Nederland 0.800 bonuspunt op voor de ranglijst. Als PSV zich ook zou weten te plaatsen dan zou dat nogmaals 0.800 bonuspunt opleveren. Punten die uiteraard meer dan welkom zijn. De weg daarnaartoe is echter lang en moeilijk. De Eindhovenaren moeten namelijk 3 voorrondes overleven. Beginnend vanavond in de tweede voorronde van de Champions League.

#7 🇳🇱 Nederland 30.900

In Eindhoven neemt PSV het vanavond om 21.00 uur op tegen Galatasary. Voor zowel de Eindhovenaren als de Turken is het de eerste officiële wedstrijd van het seizoen. Voor beide geldt dat het direct een wedstrijd is van groot belang. De voorbereiding van Galatasary is niet vlekkeloos verlopen. De Turken kampen al langere tijd met financiële problemen en zijn hiervoor gestraft door de UEFA. Galatasary mag slechts 21 spelers inschrijven voor de Europese toernooien. Vanwege coronagevallen moeten zij ook nog 2 spelers missen. De voorbereiding van PSV verliep rustig. Van Ginkel kwam definitief over van Chelsea en ook Ramalho en Pröpper werden ingelijfd. Hierdoor lijkt PSV klaar voor de wedstrijd van vanavond. Een overwinning levert 0.200 punt op, maar belangrijker is de goede uitgangspositie voor de return. Een eventueel gelijkspel zorgt voor 0.100 punt op en een nederlaag levert niets op.

Na gisteren is het ook vanavond een rustige avond, met slechts 1 westrijd in onze coëfficiëntenregio. Hoe anders is dit morgen als de twee voorrondes van de Europa Conference League van start gaan? Voor Nederland komt dan Feyenoord in actie.

Wordt vervolgd.

Author

Fervent voetballiefhebber, cijfergoeroe en geobsedeerd door de Coëfficiëntenpolonaise.

1 Comment

Write A Comment